Снимка БулфотоМВР ще строи кризисни центрове по границата - в

...
Снимка БулфотоМВР ще строи кризисни центрове по границата - в
Коментари Харесай

МВР прави кризисни центрове по границата с Турция

Снимка Булфото

Министерство на вътрешните работи ще строи спешни центрове по границата - в региона на Елхово и Любимец. Преди месеци плановете провокираха митинги, поради страховете на локалните, че там ще бъдат настанявани бежанци. От министерството подчертаха, че центровете ще бъдат употребени при бедствия и сериозни обстановки.

Двете площадки ще костват близо 8,4 млн. лв., а парите са от Европейската комисия. И двете ще се вършат вътре, в поделенията на Министерство на вътрешните работи и ще са под защита. Планирано е да са зад стоманобетонни огради, с вътрешни КПП-та и осветени с прожектори. Теренът тук, в Елхово е на територията на граничната полиция и е 27 декара, а вторият - в Любимец е 16 декара. Площадките ще са оборудвани с ток, вода и канализация, ще има построени връзки. 

В Елхово обаче желаят повече изясненост за новите центрове. Всички виждаме, че тематиката с бежанците е пиперлива. Ние не сме имали проблеми с такива хора и мисля,че е умерено на този стадий, изясни кметът на Елхово Петър Киров, представен от БТВ.

От Министерство на вътрешните работи твърдят,  че ще употребяват и двете площадки освен при и рецесии, а и за подготвителна активност.

Ако онагледим даже със обстановката в Албания – там хората,които останаха без заслон нямаше къде да отидат и по какъв начин да бъдат настанени. Т. е това е опция на Министерство на вътрешните работи и на страната да усили потенциала си за съответна реакция при някаква рецесия, изясни Николай Николов - шеф на работа " Миграция " към Министерство на вътрешните работи. 

Площадките могат да се употребяват за тренировки и при рецесии, считат и от Граничната полиция. 

Имаше предходната година един пожар – отново в региона на Елхово. Където изгоряха – за благополучие единствено къщи, които бяха необитаеми. Възможно е да зародят и други рецесии. Може да бъде употребена и чисто за друга подготвителна активност. Защото теренът е задоволително огромен, с цел да каца хеликоптер – като аварийна площадка, уточни и основен комисар Светлан Кичиков - шеф на Гранична полиция.

В момента миграционният напън в региона е нулев. А от общината признават, че даже и по време на бежанската рецесия през 2014-та мигранти не са имали свободен достъп до града. 

От Министерство на вътрешните работи обявиха още, че обстановката по границата е спокойна. До момента у нас са създали опит да влязат към 1000 души, само че 820 от тях към този момент са върнати назад от миграционните служби.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Sand (преди 7 секунди) Рейтинг: 13779 | Одобрение: 4924 Няма пари за заплати,а има пари за това  кой лъже в този момент? А Борисов?  Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР