Снимка БулфотоМВР отлага планираната евтаназия на животни, която трябваше да

...
Снимка БулфотоМВР отлага планираната евтаназия на животни, която трябваше да
Коментари Харесай

Отлагат планираното за днес умъртвяване на животни

Снимка Булфото

Министерство на вътрешните работи отсрочва плануваната евтаназия на животни, която трябваше да стартира тази заран. Причината за това е, че документите, които потвърждават позитивните проби от чума към момента не са пристигнали у нас, написа Блиц.

 
Снощи Междуведомственият координационен щаб, основан по отношение на зародили огнища на изключително рискови заразни заболявания по животни, организира второ си съвещание.
 
Повод за него бяха предстоящите и неполучените до края на работния ден резултати от проучванията на пробите от животните от региони, прилежащи на откритите огнища на болестта.
 
На съвещанието на координационния съвет бяха взети следните решения: отсрочване на плануваните дейности в днешния ден за евтаназия на потвърдено инфектираните животни; усилване на контрола на придвижването на хора и преместването на животни и скотски артикули от и към зоните с огнища на зараза; изчакване на резултати от проучванията, както и дейни дейности по стерилизация на 10-километровата зона към инфектираните огнища.
 
Освен това щабът е взел решение и за снабдяване на в допълнение съоръжение за пропускателните пунктове на изходните и входните пътища към обитаемоте места.
 
Повече информация за тези решения ще бъде дадена тази заран.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР