Снимка БулфотоМВнР информира, че 48 наши сънародници от поставената под

...
Снимка БулфотоМВнР информира, че 48 наши сънародници от поставената под
Коментари Харесай

Близо 50 българи от Австрия се очаква да бъдат допуснати у нас

Снимка Булфото

Министерство на външните работи осведоми, че 48 наши сънародници от поставената под карантина австрийска провинция Тирол са към този момент на моста Видин-Калафат и след прегледи и издаване на карантинни листове ще бъдат позволени на наша територия, съобщи вести.бг.

По инструкции на вицепремиера Екатерина Захариева посланикът ни във Виена Иван Сираков е изискал австрийски полицейски ескорт за рейса с 32-ма пасажери и още осем автомобила. През предходната нощ сънародниците ни са минали през територията на Унгария, а преди обед са пътували през Румъния.

От външното ни министерство показват признателност на чиновниците на посолствата ни във Виена, Будапеща и Букурещ, които са се грижели за бързото прекосяване на конвоя. Министерство на външните работи е получило цялостно подпомагане от външните министерства на Австрия, Унгария и Румъния и отбелязва, че европейската взаимност работи.

Завърналите се българи ще бъдат прегледани и ще бъдат сложени под строга карантина, с цел да не слагат под риск своите близки и другари.

Министерство на външните работи продължава да работи за завръщане и на други наши сънародници.

,,Призоваваме тези от тях, които нямат наложителни аргументи, да не се прибират, защото всяко пътешестване сега е обвързвано с спомагателен риск за тяхното здраве и със комплицирана съгласуваност с всички страни по маршрута, поради въведените рестрикции в напредването в цяла Европа``, молят от външното ни министерство.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР