Снимка БулфотоМожем да имаме сътрудничество със Саудитска Арабия в областта

...
Снимка БулфотоМожем да имаме сътрудничество със Саудитска Арабия в областта
Коментари Харесай

Ангелкова проговори има ли конфликт с Валери Симеонов и ще вдигнат ли саудитците 5-звезден хотел в България

Снимка Булфото

Можем да имаме съдействие със Саудитска Арабия в региона на туризма, земеделието, енергетиката. С принц Султан ал Сауд договорихме опцията за създаване на петзвездни хотели в България, с цел да може страната да притегля все по-висок клас туристи, които отсядат в подобен вид хотели. Това съобщи пред Би Ти Ви министърът на туризма Христина Ангелкова. Предложили сме в София, по Черноморието и в зимните курорти. На принца сме му посочили тези места, а морето виртуално, уточни тя, представена от Пик.

 

1148 саудитци са ни посетили през предходната година. Повечето за балнео и спа, само че и за зимен туризъм, както и за културен туризъм, посочи тя.  На въпрос има вяра ли, че у нас ще има най-малко един хотел, тя изрази увереността си, че подобен ще бъде построен. 

Те се интересуват и във благоприятни условия за вложения в балнео и спа центрове. Когато схванаха, че България е втора в Европа по минерални извори, това ги впечатли доста. Разказахме им и за културно-историческите забележителности. Принцът е извънредно добър скиор и се надявам да ни посети и в персонално качество. Поканих го и той сподели, че се надява да ни посети, уточни тя. 

На въпрос в какво качество е бил в Саудитска Арабия Симеон Сакскобургготски Ангелкова уточни, че той е бил посетител на делегацията по покана на премиера. 

Работи се по втори въжен превоз на Банско, само че не можем да се ангажираме със периоди, отсече тя по наболялата тематика. 

Няма спор сред нас с Валери Симеонов. Имаме разлики, само че това е обикновено. Смятам, че той е бил измамен и дезинформиран, казвайки, че съм се срещала с някакви мутри. На срещата, която организирахме, участваха приети организации, като КРИБ, уточни тя. Преди да организираме полемиката, той също беше поканен, медиите участваха, излъчваше се онлайн. Не мога да се съглася, че такива огромни организации, са мутренски, добави тя.На тази полемика стана ясно, че повече от 90 на 100 са срещу цялостното унищожаване на преместваемите обекти. Всички желаят ред, сподели тя.

 В Слънчев бряг са отстранени над 80 на 100 от преместваемите обекти. Хората желаят ред. Говорим да обекти, които би трябвало да наподобяват добре и в този момент завършва работата на комисията, която работи по визията на курорта пре-з 2018 година Надявам се да можем да я покажем преди празниците, добави министърът на туризма. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР