Снимка: БулфотоМобилно приложение вече известява родителите за оценките и отсъствията на техните

...
Снимка: БулфотоМобилно приложение вече известява родителите за оценките и отсъствията на техните
Коментари Харесай

Мобилно приложение ще известява родителите за оценките и отсъствията на техните деца

Снимка: Булфото

Мобилно приложение към този момент известява родителите за оценките и отсъствията на техните деца.  Почти всички учебни заведения към този момент имат електронен дневник, а в някои - той към този момент е наличен и посредством мобилно приложение.

В учебното заведение на Теодор и Стефан всеки преподавател, родител и възпитаник има личен профил. „ Ако, примерно, през днешния ден сме правили контролно и госпожата ни ревизира контролното, ние имаме час чак след два дни, тя ще ни нанесе оценката през днешния ден и ще забележим оценката незабавно ”, изясни Теодор Велинов-ученик в 11 клас пред БТВ.

Учителите незабавно виждат статистиките: отсъствия, оценки, мнения. „ Едно време се смяташе в хартиените дневници на ръка, с елка, на разум, ставаха неточности ”, разяснява Ива Асенова - зам.-директор.

Родителите получават уведомление за всяка вест - да вземем за пример, в случай че детето им отсъства от час. „ Това нещо ще го разберем мигновено. Аз мисля, че отмина времето, както в един български филм, си криеха децата бележниците в полилеите ”, счита Александър Тодоров - родител.

Димитър Димитров преди 40 години се превъплъти в ролята на учебния бунтовник Добролюб от кино лентата " Войната на таралежите ". Днес и той като родител употребява приложението за щерка си, второкласничка. Но се опасява, че по този начин връзката сред родители и учители ще намалее. „ В последна сметка това е част от съзряването - когато се изложиш с оценка, нали, да имаш лице да си понесеш следствията - и то нали персонално ти да отидеш и да информираш, да си неприятния вестител. Защото тя истината с бележниците постоянно излиза. Светваш полилея и той лъсва ”, изясни Димитър Димитров, Добролюб от " Войната на таралежите ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: