снимка БулфотоМного хора одобряват и подкрепят този протест, макар да

...
снимка БулфотоМного хора одобряват и подкрепят този протест, макар да
Коментари Харесай

Тренд: Енергията на протеста ще се излее към Слави и ДБ

снимка Булфото

Много хора утвърждават и поддържат този митинг, въпреки да си стоят у дома, но да не си представяме, че той ще прелее в някаква голяма политическа сила, която ще премаже цялата политическа и партийна система и ще промени всичко революционно. Не би трябвало да си представяме такова нещо. Това мнение изрази в предаването " Преди всички " по БНР политологът от проучвателен център " Тренд " Димитър Ганев.

Следващото Народно заседание, когато и да се проведат избори за него, ще бъде друго, само че няма да бъде революционно друго, акцентира той.

Политическата сила на митинга ще се излее в избрани направления – най-много към партията на Слави Трифонов и към " Демократична България ", които са главните печеливши от протестните настройки, счита Ганев.

" Огромната алтернатива, която стои пред Борисов за оставка, не е обвързвана единствено с този митинг. Борисов си дава ясна сметка за едно – вероятността постоянни избори е доста неприятна вероятност за него по социално-икономически аргументи. Ноември, декември, януари, февруари ще се сблъскаме челно с следствията от ковид. “

" Това, което следва, мащабът на рецесията ще е по-голям от този, който беше 2008-2009 година, по-голям от Голямата меланхолия. "

Сега коланът се отпуска крепко и се раздават доста пари, с цел да се тушират обществени напрежения, които е въпрос на месеци да избуят на повърхността, разяснява Ганев.

Оставката не значи безусловно предварителни избори. Те не се наложителни, в случай че министър председателят подаде оставка, посочи политологът. " Той е в оставка на полусъединител. Днес може да вижда обстановката по-добре като оставка, а на следващия ден – по по-различен метод. “

Заканата на протестиращите да блокират не кръстовища, а институции според Ганев е " следващ опит да се резервира пулса, жизнеността на митинга, да се покаже нещо друго, с цел да може да се резервира ползата към този митинг “.

Лидерите на митинга се притесняват да не се получи това от 2013 година – от всеобщо и огромно, събитието последователно да се трансформира във фоново, посочи Димитър Ганев пред " Хоризонт ".

" Едни хора всеки ден в 7-8 часа излизат на жълтите павета и се разхождат в някакъв арт пърформанс. Това беше казусът на митинга през 2013 година. Идеята сега е да дават някакъв подтик, да вършат нещо друго, да изненадват, в случай че щете, да основават вест към този митинг. “

Твърдият електорат на Борисов не схваща ценностните претенции на жълтите павета днес и оказва напън върху премиера – " няма да се даваме на Радев и на джендърите “, уточни още Димитър Ганев.

Комуникационния гений на Борисов никой не го слага под подозрение, сподели още Димитър Ганев във връзка рецензиите към изказванията на министър-председателя в последно време, в които той загатва несигурно за свои идни решения.  " Голяма част от хората усещат посланичество посредством този човек. Не посредством ГЕРБ, а посредством него “, счита Ганев.

Димитър Ганев обърна внимание върху фактора липса на мощна и отчетлива опция на ръководството, което е асъдействало за дългото оставане на Бойко Борисов на власт. " Защото когато поставиш алтернативата " Борисов или Корнелия Нинова “, изборът на доста хора става елементарен. “

Сега обаче съгласно политолога няма да има непосредствено алтернатива " той или той “, тъй като за разлика от 2013 година, когато борбата е била ясна: " ГЕРБ или Българска социалистическа партия “, този път " има доста субекти, които имат жизнеспособност в себе си “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР