Снимка: БулфотоМного е вероятно Инерком“ да не успее купи активите

...
Снимка: БулфотоМного е вероятно Инерком“ да не успее купи активите
Коментари Харесай

Владимир Каролев: Може да има и други инвеститори в ЧЕЗ наред с Инерком

Снимка: Булфото

Много е евентуално „ Инерком “ да не успее купи активите на ЧЕЗ в България заради липса на средства. Ако договорката въпреки всичко ще се реализира, в нея ще вземат участие и други вложители, предвижда пред ТВ Европа икономистът Владимир Каролев.

Събеседникът на медията акцентира, че който и да е притежател на ЧЕЗ, това няма да повлияе на цената на електрическата енергия за битовите консуматори, тъй като тя ще се дефинира от Комисията за енергийно и водно контролиране, написа novini.bg.

„ Много малко е евентуално Инерком да купи активите на ЧЕЗ. Ако ги купи, няма да е единствено Инерком. Те ще имат и други вложители в това сдружение. Ще стане ясно кои са тези други вложители. Ако тези вложители са с неразбираем капитал, тогава към този момент други служби - ДАНС - би трябвало да се намесят. Второ, който и да е притежател на тези активи, отново споделям, цената се дефинира от регулатора и от никой различен. Аз се тормозя, че в случай че стане държавно сдружение, ще имаме проблеми. Защото в това сдружение ще отидат не специалисти да го ръководят, както в този момент сега ръководят специалисти ЧЕЗ, а и не са единствено чехи, към този момент много българи са подготвени.

ЧЕЗ е деветата най-голяма енергийна компания в Европа. Те имат големи вложения в страни като Германия и Франция. Ние нямаме такава компания в България с подобен мащаб. Продажбите на ЧЕЗ са за над 10 милиарда евро т.е. ЧЕЗ е по-голям от целия ни енергиен бранш на България ”, сподели Владимир Каролев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР