Снимка БулфотоМинистърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов ще предложи на

...
Снимка БулфотоМинистърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов ще предложи на
Коментари Харесай

Удължават извънредната епидемична обстановка в България

Снимка Булфото

Министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов ще предложи на премиера изключителната епидемиологична конюнктура в България да бъде удължена до края на септември . Това стана ясно след днешното посещаване на Ангелов във Варна, където той дойде тази заран, с цел да се запознае със основаната от лечебните заведения организация за работа в изискванията на COVID-19, пише 

Миналият петък министърът бе в Бургас, откъдето разгласи, че обстановката в страната се усъвършенства, а наклонността за намаляне на броя инфектирани е трайна. Той разгласи, че заболеваемостта в България е спаднала с 47.6% по отношение на тази при започване на август, което мнозина одобриха като добра вест, сочеща към обстоятелството, че евентуално и последните ограничения и забрани в страната ще отпаднат. 

Изводът от изявлението на министъра във Варна през днешния ден е, че в идващия месец остават ограниченията за наложително носене на маски в магазини, както и от личния състав на заведения и нощни заведения. Социалната отдалеченост също остава целесъобразна до края на септември. Той посочи, че няма проекти за усилване на ограниченията, в случай че статистиката се резервира такава, каквато е в този момент.

Припомняме, че още в края на предходната седмица министърът опроверга и изказванията, че наесен се вкарват още веднъж КПП-тата и дефинира тези клюки като „ грозна неистина “.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР