Снимка: БулфотоМинистърът на туризма Марияна Николова обяви пред репортери в

...
Снимка: БулфотоМинистърът на туризма Марияна Николова обяви пред репортери в
Коментари Харесай

Министър Николова: При възможност ще се разреши туризмът от Турция към България

Снимка: Булфото

Министърът на туризма Марияна Николова разгласи пред кореспонденти в Пловдив, че към този момент е провела диалози с министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов да се проучва ситуацията и при опция да се позволи туризмът от Турция към България.

Тя чака доникъде на август да има изясненост за това по какъв начин турските туристи ще посещават страната ни. Изявлението бе направено след среща с кмета на града Здравко Димитров и заместник-кмета за " Култура, археология и туризъм " Пламен Панов.

Статистиката демонстрира, че огромна част от туристите, пренощували в Пловдив, са турски жители. От началото на годината до 1-ви август пренощувалите лица в Пловдивска област са повече от 155 000, от тях българите са най-вече - близо 137 000, след Турция с 3760, а след нея са Гърция с 2641, Германия с 1566 и Италия с 1311.

Секторът минава през един доста сложен интервал и резултатите по никакъв начин не са положителни Ние би трябвало да развиваме туризма в Пловдив, тъй като културата и историята в Пловдив е забележителна, уточни Николова.

По думите ѝ е от основно значение да се разпространяват опциите за разнороден туристически артикул и да не се натъртва единствено на зимен и морски туризъм, само че и на другите нишови артикули. Николова акцентира, че от голяма важност е това, че предходната година Пловдив бе Европейска столица на културата и има огромна опция да се надгради това, което е направено.

Според нея Пловдив е постигнал забележителни туристически резултати, като акцентира, че това е най-засегнатия отрасъл в международен мащаб. Между 30 и 40 на 100 е спадът на туристи в Пловдив и 60 на 100 за цялата страна.

След срещата министър Николова ще посети Централната естрада на Римския стадион, като означи, че тези находки би трябвало да са налични за всички жители и ще направи всичко допустимо да се решат административните пречки, с цел да стане това факт. Тя ще направи и инцидентна инспекция в един от хотелите на Пловдив, с цел да се запознае по какъв начин се съблюдават епидемиологичните ограничения.

На срещата участваха и представители на браншовите организация. По време на диалозите са били набелязани целите за този значим бранш за района и Пловдив.

По думите на кмета на Пловдив градът разчита доста на туризма, само че поради пандемията тази година се регистрират резултати под упованията.

Министърът акцентира също, че се търсят нови форми за привличане на повече български и задгранични туристи с новаторски средства за разпространение на по- малко познати забележителности с дейното присъединяване на екскурзоводите.

По дипломатически път и в партньорство с Министерството на здравеопазването се прави нужното за улеснение достъпа на гости от Турция, Молдова, Беларус, Англия, Израел, Русия и други страни, за които има към момента ограничавания от наша или тяхна страна. Това ще улесни подготовката на новия зимен сезон и сезон Лято 2021, заключи вицепремиерът Николова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР