Снимка БулфотоМинистърът на културата Боил Банов обясни, че не е

...
Снимка БулфотоМинистърът на културата Боил Банов обясни, че не е
Коментари Харесай

Боил Банов: Сценарият е да ми падне главата

Снимка Булфото

Министърът на културата Боил Банов изясни, че не е бил прочут, че периодите по делото против Министерството на културата са били изпуснати. За изпускането на периода за обжалване на делото съобщиха през днешния ден от Българска социалистическа партия и настояха министър председателят Бойко Борисов да изиска оставката на Банов.

" Целият сюжет е да ми се вземе главата доста по-рано, само че моята глава е карловска и мъчно пада ", сподели министърът на културата, съобщи кореспондент на топновини.бг.

" Тези дейности не са инцидентни! Служителите, които стоят с подписите си зад тези дейности, не са чиновници на 1-2-5 години, в противен случай. Считам, че тези дейности са продължение на това, което се случи тогава за уронване престижа на Министерството на културата и персонално моя. Затова всеки, който по един или различен метод е забъркан в това, което се случва, ще бъде даден на прокуратурата ", каза Банов.

Той заяви, че единствено до преди няколко дни не е бил осведомен, че има друго развиване по делото, с изключение на, че се чака трета, последна, инстанция на делото във Върховен касационен съд. " От март до момента никой не е осведомен за естествения ход на делото. След като разбирам преди няколко дни, това, което можах да направя, е да назнача незабавно дисциплинарен съвет в Министерството на културата, който да прегледа дейностите на съответните чиновници ".

" В този смисъл намесването на името ми в някакви хипотези, първо, е неточно, не дава отговор по никакъв метод на действителните събития, на нормативната уредба. Второ, какъв брой би трябвало да ми е акълът, откакто към този миг ме проверява прокуратура след вероломната офанзива на Българска социалистическа партия, да върша каквото и да е, с цел да спирам или да попречвам това дело. Това може да го роди единствено болен мозък! ", възмути се министърът.

Банов персонално ще внесе в прокуратурата всичко, което е събрано като доказателства от вътрешното следствие в Министерството на културата, което сега тече.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР