снимка: БулфотоМеждународните лидери ще проведат онлайн преговори за събиране на

...
снимка: БулфотоМеждународните лидери ще проведат онлайн преговори за събиране на
Коментари Харесай

Световните лидери ще проведат онлайн донорска среща за Ливан

снимка: Булфото

Международните водачи ще проведат онлайн договаряния за събиране на помощи за потърпевшата ливанска столица след огромната детонация, която опустоши Бейрут във вторник.
Виртуалната конференция, която е инициирана от Франция и Организация на обединените нации - ще стартира в 14:00 ливанско време . Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че възнамерява да се причисли към диалозите.

Експлозията аргументи гибелта на минимум 158 души починали, 5000 бяха ранени, 300 000 останаха бездомни . Вчера няколко хиляди души излязоха на улиците, като полицията употребява сълзотворен газ по хвърлящите камъни протестиращи. Някои от стачкуващите щурмуваха постройките на най-малко четири министерства.

В телевизионно послание ливанският министър председател Хасан Диаб съобщи, че ще изиска предварителни избори като излаз от рецесията . Въпросът ще бъде разискван от кабинета в понеделник.

Ливан към този момент беше изпаднал в дълбока икономическа рецесия и се бореше да се оправи с пандемията от ковид преди детонацията на пристанището в Бейрут.


Френският президент Еманюел Макрон посети ливанската столица в четвъртък и разгласи, че ще поеме уговорката да координира интернационалната помощ за страната. В изказване на президентския замък на Франция се споделя , че конференцията в неделя " ще има за цел да активизира главните интернационалните сътрудници на Ливан и да провежда и координира незабавната поддръжка от интернационалната общественост ".

Всички представители на държавите-членки на  Европейския съюз, Китай, Русия, Египет, Йордания и Обединеното кралство ще вземат участие, като доста други са поканени да участват.

В поредност от известия в Туитър президентът Тръмп съобщи, че е обсъждал „ пагубното събитие “ в Бейрут с президента на Франция Макрон и самичък ще се причисли към
диалога . " Всеки желае да помогне! ",  написа Доналд Тръмп.

 

БГНЕС

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР