Снимка: БулфотоМедийният експерт Георги Лозанов не очаква някой да понесе

...
Снимка: БулфотоМедийният експерт Георги Лозанов не очаква някой да понесе
Коментари Харесай

Георги Лозанов: Случващото се с Великова и Боришев цели да бъдат отстранени от отразяването на избора на Гешев

Снимка: Булфото

Медийният специалист Георги Лозанов не чака някой да понесе отговорност за решението излъчването на „ Хоризонт “ да бъде спряно,  съобщава bTV.

Причината е, че това директно попада в обсега на закона и е опасност за националната сигурност. И даде образец – в случай че беше станало наводняване с човешки жертви и липсва информация поради прекъсването на радиото, то това е закононарушение.
Медийният специалист позволи, че предаването „ Преди всички “ ще се окаже плуралистично. ``Тогава всички обвинявания към Силвия Великова изгубват смисъл``, уточни Лозанов.
Името на единствения претендент за основен прокурор се появява в последните кавги в журналистическата колегия  - отстраняването на Силвия Великова и ареста на фоторепортера Веселин Боришев преди митинга против Гешев.

``Една от главните функционалности на публицистиката е критическата функционалност във връзка с властта, хора с очевидно сериозна позиция като Великова и Боришев има опит по някакъв метод да бъдат санирани, да бъдат изключени от процеса на отразяване към избора на Иван Гешев``, разяснява медийният специалист.
Той изясни, че щом Съвет за електронни медии до момента не е открил липса на плурализъм в работата на Великова,  изглежда доста евентуално това да е мотив журналистката да бъде лимитирана в своята критическа функционалност във връзка с властта.
``А ние виждаме за какво тя ще бъде лимитирана - тъй като сега върви този много сложен избор, който от огромна част от обществото се приема доста мощно отрицателно и води до протести``, добави някогашният ръководител на Съвет за електронни медии.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР