Снимка БулфотоМедицинска евакуация на военнослужещ от българския военен контингент в

...
Снимка БулфотоМедицинска евакуация на военнослужещ от българския военен контингент в
Коментари Харесай

Евакуираха военнослужещ със съмнения за COVID-19 от мисията ни в Косово

Снимка Булфото

Медицинска евакуация на военнослужещ от българския боен контингент в интервенцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) бе осъществена със аероплан C-27J „ Спартан ” с екипаж от състава на Военновъздушните сили през днешния ден, 26 март, по заповед на министъра на защитата, съобщи вести.бг.

Съобразно епидемиологичната конюнктура в Косово и района и взетите ограничения от страна на Министерството на защитата за българския военнослужещ са постъпили данни за подозрения за контактност с COVID-19. Същият няма субективни недоволства. Екипажът, превозеният военнослужещ и съпровождащото здравно лице са обезпечени с всички нужни средства за самостоятелна отбрана.

При идването в Република България на военнослужещия ще бъдат направени медицински проучвания във Военномедицинска академия за дефинитивно установяване на здравния статус.

Към сегашния миг Въоръжените сили на Република България вземат участие в интервенцията на НАТО в Косово с контингент в състав от 22 военнослужещи със задания, свързани с подкрепяне подобряването на сигурността в региона. Допълнително за осъществяване на дилемите се поддържа 10-дневна подготвеност за развръщане в зоната на интервенцията на рота и народен поддържащ детайл до 140 военнослужещи, включени в състава на оперативния запас на интервенцията. Национален пълководец на българския боен контингент в Косово е подполковник Стоян Червеняков от Съвместното командване на силите.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
НАПИШИ КОМЕНТАР