Снимка: БулфотоМая Манолова направи предложение, свързано с ковид, в което

...
Снимка: БулфотоМая Манолова направи предложение, свързано с ковид, в което
Коментари Харесай

Мая Манолова поиска PCR тестовете да са безплатни

Снимка: Булфото

Мая Манолова направи предложение, обвързвано с коронавирус, в което има логичност, откакто до сходен метод прибягват в други страни. 

Лидерът на " Изправи се.БГ " изиска България да последва образеца на европейските страни и  PCR проби те да са  безвъзмездни  за всеки.

Тестовете не престават да са платени, а не е ясно по кое време при персоналните лекари ще има посоки. Липсата на информация дали си инфектиран е неприемлива, а едно четиричленно семейство не може да си разреши 500 лева за  PCR проби , в случай че се наложи, сподели  Манолова  пред медиите в Ямбол нощес, където се срещна с жители. 

1,5 милиарда лева бяха изхарчени за битка с COVID-19 и трябваше да стигнат до медицинските сестри, лекарите и лечебните заведения. Притеснително е, че на фона на 1600 приети в болница пациенти с  ковид , при 8000 планувани кревати, към този момент се приказва за претъпкани лечебни заведения и се връщат хора. Проблемът е нежеланието на лекари и сестри да работят в отделенията за  ковид  заради несъответстващо компенсиране. Нужна е метаморфоза на здравната система, добави Манолова, написа novinite.bg.

Тя акцентира, че с новия бюджет се дават 350 млн. лева повече за опазване на здравето, само че те са планувани за  медикаменти  и не е ясно дали ще понижат цената на медикаменти. 

Повтаря се държанието на властта при първата рецесия с  ковид а, когато заповедите се променяха три пъти дневно. Сега се прибавя и страха на Борисов, който спи в ловните стопанства и живее в джипката. Абсурдно е в затворени пространства да не се носи маска, а на открито да се носи. Хората не знаят какво се случва, а властта не знае по какъв начин да ръководи този развой. Изявленията в четвъртък наподобяват на изказвания на сините каски - свели са ролята си до наблюдаващи, сподели още Манолова.

Неприемлива е неналичието на задоволително ваксини срещу грип. Има доста хора, които биха се ваксинирали, само че не е ясно по кое време ще има ваксини и по какъв начин ще се разпределят, сподели Манолова. 

Тя е безапелационна, че добавките по 50 лева към  пенсии те няма да прелъстят пенсионерите, тъй като те желаят заслужено заработените си пенсии. 

Основна цел на партньорската мрежа „ Изправи се.БГ “ е увеличение на приходите. 1000 лева най-малък месечен приход за работещ човек посредством въвеждане на обективна минимална почасова ставка и преизчисляване на всички  пенсии  на база осигурителния приход от 2018 година, което би коствало 1.2 милиарда лева и бюджетът може да си ги разреши, изясни Манолова.

По-рано денем тя се срещне с поданици на Ямбол, общините Стралджа и Тунджа, селата Иричеково и Чарган.

Липсата на вода в региона е един от главните проблеми. Другият проблем са скандално ниските приходи, сподели Манолова. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР