Снимка БулфотоМакар и съвсем минимално с промените в закона искаме

...
Снимка БулфотоМакар и съвсем минимално с промените в закона искаме
Коментари Харесай

Финансовият министър скочи на президента Радев: Иска нови скъпи самолети, но е против хората да си купуват нови коли

Снимка Булфото

Макар и напълно минимално с измененията в закона желаеме да стимулиране пазаруването на нови коли. Това за президента Румен Радев очевидно е неверно. Не мога да се съглася с претекстовете му че бедността е фактор на ръководството. Много мощен спор би трябвало да се организира за общоприети европейски полезности. От една страна Радев споделя, че би трябвало да купим нови скъпи самолети, а от друга - да не си взимаме нови коли. Така разяснява финансовият министър Владислав Горанов президентското несъгласие върху промените в закона за корпоративното подоходно облагане в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

Той обаче разясни, че дебатът в ГЕРБ по какъв начин да се реагира на ветото на Радев още не е завършил.

„ Гражданската отговорност “ би трябвало да е от автомобила, другояче би трябвало да я заплаща всеки, който има шофьорска брошура. Трябва ли всеки български жител с брошура да заплаща годишна „ Гражданска отговорност “, безапелационен бе той.

„ Собствеността на автомобила е ясна “, добави Горанов.

„ Има три стълба които дефинират цената на горивата - първият е цената на суровия нефт, на което държавното управление не може да въздейства. Оттам би трябвало да проработи пазарът. Смятам да предложа промени, обикновени на пръв взор, които ще допринесат за по-голяма бистрота - да задължим всеки търговец на горива да показва комерсиалната надценка в касовата записка на всеки покупател на бензиностанция - какъв брой е за страната и какъв брой – за търговеца. Акцизът на течните горива у нас е най-ниският вероятен. В този смисъл ръцете на държавното управление са вързани “, сподели още финансовият министър.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР