снимка: БулфотоМъгли в петък на много места. Понижение и на

...
снимка: БулфотоМъгли в петък на много места. Понижение и на
Коментари Харесай

Мъгли на много места в петък

снимка: Булфото

Мъгли в петък на доста места. Понижение и на температурите. Ето какво ни чака: 

И през идващото денонощие времето ще продължи да се дефинира от антициклон

  Това заяви за  Красимир Стоев, дежурен синоптик в Националния институт по хидрология и метеорология ( Национален институт по метеорология и хидрология ). Ще се задържи безшумно. В равнинната част от страната ще е  облачно  и  мъгливо , като краткотрайно усъвършенстване на видимостта и скъсване на  облачно стта ще настава към обяд. Над планинските региони през нощта ще бъде ясно, а денем – слънчево. Минималните температури ще бъдат сред минус 5° и 0°, а оптималните – сред от 1°-6° в местата с трайна мъгла до 10°-14° в регионите с повече слънчеви часове. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от междинното за ноември, макар че едва ще се намали.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове тук-там с понижена видимост. Почти безшумно време. Максимални температури на въздуха: 11°-13°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево и съвсем безшумно. Максимална температура на височина 1200 метра – към 9°, на 2000 метра – към 4°.

В събота в Дунавската низина и източните региони краткотрайно ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. В планинските региони ще бъде слънчево и относително топло. В равнинната част от страната след среднощ и сутринта ще е  мъгливо , само че с вятъра видимостта бързо ще се усъвършенства. Минималните температури в множеството места ще са към нулата, дневните ще се покачат, в обособени региони до 14°-15°.

В неделя  облачно стта бързо ще се усили, на обособени места в южните и източните региони ще превали слаб дъжд. Сутрешните температури ще се покачат, вечерта от северозапад ще стартира захлаждане.

В началото на идната седмица от северозапад, в източните региони - от север-североизток ще нахлува леден въздух. Ще преобладава  облачно  време, ще завали дъжд, който със захлаждането във високите полета на Западна  България  и в Предбалкана ще премине в сняг. Има нараснала възможност там да се образува тънка снежна завивка, в планините и по планинските проходи, основно в Стара планина, по-съществена.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР