Снимка БулфотоЛюбимецът на хората в село Баничан – щъркелът Изгрев,

...
Снимка БулфотоЛюбимецът на хората в село Баничан – щъркелът Изгрев,
Коментари Харесай

Цяла село чака щъркела Изгрев

Снимка Булфото

Любимецът на хората в село Баничан – щъркелът Изгрев, към момента не е дошъл в селището. Птицата, знак на пролетта и живота, се трансформира в любим за локалните поданици, откакто в последните четири години се следи непрестанно с видеокамера. „ Гнездото на щъркела е под видеонаблюдение. Целта ни е да научим повече за тези птици. Да представим на хората по какъв начин живее една такава птица, по какъв начин се грижи за дребните си. Тази активност правим дружно с локалното читалище „ Изгрев ” по план на Национален фонд „ Култура ”. Името на щъркела дадоха хората в Баничан, кръстиха го на локалното читалище ”, показа Димитър Попов от Българското сдружение за отбрана на птиците, заяви кмета.бг.

Вече са снимани два кино лентата, които са показани на поданици на община Гоце Делчев и на учебните заведения в четирите общини – Гоце Делчев, Хаджидимово, Сатовча и Гърмен. Сега всички в Баничан чакат завръщането на щъркела. Миналата година Изгрев кацна в гнездото си на 3 април.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР