снимка БулфотоЛипсата на реформирано здравеопазване, източването на НЗОК, липсата на

...
снимка БулфотоЛипсата на реформирано здравеопазване, източването на НЗОК, липсата на
Коментари Харесай

Румен Радев: Не коронавирусът, а хаосът в управлението убива българските граждани

снимка Булфото

Липсата на реформирано опазване на здравето, източването на НЗОК, неналичието на адекматни ограничения против К19 още през лятото. Това са аргументите сега България и жителите й да са изправени пред рецесията. " Българите умират не поради ковид, а най-много поради хаоса при ръководството на рецесията ", коментира президентът Румен Радев, представен от bTV.

Той дефинира като " пожарни " и " закъснели " противоепидемичните ограничения и уточни, че те е би трябвало да имат и обществени и стопански аспекти.

Освен това президентът дефинира Бюджет 2021 като разоряващ и несъответстващ.

По думите му идващият кабинет ще бъде подложен в извънредно неподходяща обстановка – " опоскана хазна, банкрутирали семейства и бизнеси, липса на доходи и промени, евентуално и обществени напрежения, тъй като при този бюджет проходите няма от кое място да дойдат и обществените разноски неизбежно ще бъдат спрени ".

Радев въпреки всичко акцентира, че никой държавен глава не е налагал несъгласие на държавния бюджет, тъй като той е инструмент на държавното управление и той няма да стане първият български президент, наложил несъгласие на държавния бюджет.

Държавният глава разяснява и проваления опит за нова Конституция, като дефинира случилото се като опит на властта да завоюва още няколко месеца и „ те да вършат изборите по техните правила “.

По правила би трябвало да пристигна и зелената светлина от София към Скопие за македонското участие в Европейски Съюз.

" Правителството години наред излъчваше великодушни обещания за безусловна поддръжка за участието на Северна Македония в Европейски Съюз. Резултатът го виждаме през днешния ден – прекомерно късно и с голямо забавяне държавното управление се сети, че би трябвало да отстоява националния интерес и по тази причина в този момент изпадна в изолираност ", разяснява още президентът.

Според него след " открит и спокоен диалог " всичко, наследено от Титовия режим, би трябвало да отпадне от македонска страна и по този начин ще стане допустимо България да разреши на Северна Македония да договаря с Европейски Съюз.

Президентът участва дружно със столичния кмет Йорданка Фандъкова на гала по полагането на темелен камък на нов православен храм в София. Той уточни самодейността като образец за взаимната работа на институциите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР