Снимка: БулфотоЛидерът на СДСМ Зоран Заев на предизборен митинг в

...
Снимка: БулфотоЛидерът на СДСМ Зоран Заев на предизборен митинг в
Коментари Харесай

Заев: Бойко Борисов е казвал македонски език сто пъти

Снимка: Булфото

Лидерът на СДСМ Зоран Заев на избирателен протест в Гевгелия съобщи, че битката за власт не би трябвало да бъде самоцелна, цитират думите му македонският вестник “Независен “ и Агенция " Фокус ". Общите парламентарни избори в Република Северна Македония са планувани за 15 юли.

" Взех решения, които бяха вероятни, само че не бяха взети от други политици преди мен, които, привикнали да тъпчат на едно място и ни изолираха от целия свят. Аз бях първият измежду равните, когато беше нужна храброст да се работи против режима и да се освободи родината и народа от заприказва, боязън, закани, изнудване, обир, от пропуснати планове, където се харчеха парите на хората. Имах смелостта да вземам решение проблеми и въпроси, които бяха отворени в продължение на двадесет или даже тридесет години. Разработихме отлични решения, които освен сътвориха партньорства със прилежащите страни, само че и ни отвориха вероятности, " съобщи Заев.

" Аз също имах смелостта да одобрявам законите с квалифицирано болшинство, а разполагах единствено с 40 депутати. Или когато трябваше да вземем решение за обществената пенсия, без да знаем какъв брой хора ще аплайват и какъв брой ще коства тя на бюджета. Аз бях тук, когато трябваше да се намерят милиарди денари, с цел да се усилят заплатите на просветителните служащи, когато децата със специфични потребности трябваше да бъдат изведени от домовете им и да се откри милиард и половина денари (47 милиона лева), с цел да покачат заплатите на медицинските служащи.

Показахме, че във време, когато историческите проблеми на страната са решени, успяхме да подобрим стопанската система до над 3 % от негативен напредък. И показахме, че има пари за всички и върнахме пари на жителите, посредством таксата за радиоизлъчване и евтината цена за ток. Взехме решение да увеличим заплатите в частните компании и да плащаме вноските, макар че не знаехме какъв брой ще коства това. Увеличихме минималната работна заплата с 60 %, а междинната заплата с над 5000 денара (160 лв_) в миг, когато решавахме най-трудните въпроси, които други бавят от години. Следователно това не е гола битка за власт “, сподели още Зоран Заев.

Той приказва и за решаването на разногласието за името, който беше необятно подложен на критика от опозицията.

" У нас бяхме Република Македония. Навсякъде бяхме Бивша югославска република Македония (БЮРМ). Децата ни в чужбина бяха унижени. Сега сме страна, приета от Организация на обединените нации, Бойко Борисов е казвал македонски език 100 пъти, нашите съглашения са написани на македонска кирилица, изпълнихме задачата и наследството на нашите предшественици. Имахме смелостта да вземем решения. Трябва да решите дали да продължим по този път или да се върнем към (предишния) режим ", безапелационен бе Заев.

" Знам, че направихме неточности, само че се върнахме и ги поправихме. Сега в интернет можете да видите къде се харчат парите и всеки може да разисква всичко. Никой не се опасява. Има независимост на словото, на демокрацията. Върховенството на закона не е възобновено както би трябвало да бъде, само че законите са признати и остава да се приложат на процедура. Но в този момент знаем по какъв начин да прочистим правосъдната система. Новите закони за Прокуратурата плануват наказателна отговорност за всеки прокурор “, сподели още водачът на СДСМ.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР