Снимка: БулфотоКултурният антрополог проф. Ивайло Дичев направи актуален анализ на

...
Снимка: БулфотоКултурният антрополог проф. Ивайло Дичев направи актуален анализ на
Коментари Харесай

Проф. Дичев: Василев и Петков ми напомнят на Тони Блеър

Снимка: Булфото

Културният антрополог проф. Ивайло Дичев направи настоящ разбор на моментната политическа конюнктура в страната.

" Истината е, че се намираме в една доста тежка рецесия. За жал не може да бъде излъчена фигура на президент и ние като общество не можем да се обединим към някаква личност. Изглежда, че сме неспособни да излъчим народен водач ", сподели той в студиото на " Още от деня " по Българска национална телевизия.

,,Само вижте " ИТН ", които пристигнаха със поръчката, че ще се борят за мажоритарна система, а депутатите им не ги чухме, те не се отличиха с нищо. Политиката се трансформира в мръсна дума, към този момент никой не желае да се захваща с нея и да се занимава с нещо, поради което ще го ругаят и псуват после``, счита проф. Дичев.
Според него бъдещият политически план на някогашните служебни министри Асен Василев и Кирил Петков е стъпка в вярната посока.

Радвам се, че Кирил Петков и Асен Василев взеха решение да създадат тази стъпка, нека имат триумф. Тези двама господа са много прагматични хора с доста ясна посока. Те виждат развиването на България в привличането на задгранични вложения, което за нас е въпрос на живот и гибел. До известна степен припомнят на Тони Блеър, който бе декларирал: " Ще създадем стопански напредък, с цел да можем да даваме повече обществени помощи ", и това се оказа много сполучлива политика, разяснява проф. Дичев.

,,Другият излаз е в замяна на водещите фигури. Даниел Митов, да вземем за пример, би могъл да заеме лидерското място в ГЕРБ. Същото нещо важи и за Има Такъв Народ, тъй като Слави Трифонов стои затворен у дома и никой не знае какво прави. Що се отнася до по-новите партии, те нямат идеологическа еднаквост и разчитат на фойерверки, тъй като по-лесно се чува нападателната имитация, в сравнение с позитивната и градивната``, показа културният антрополог.

В умозаключение Ивайло Дичев изрази вяра в идващия парламент алените линии " да станат оранжеви ", тъй като за всички е видно, че депутатите ще би трябвало да се научат да си сътрудничат или в противоположен случай отново ще стигнем до задънена улица.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР