Снимка: БулфотоКриминогенната обстановка в страната е спокойна, над 15 500

...
Снимка: БулфотоКриминогенната обстановка в страната е спокойна, над 15 500
Коментари Харесай

Над 15 500 служители на МВР са ангажирани с изборния процес

Снимка: Булфото

Криминогенната конюнктура в страната е спокойна, над 15 500 чиновници на Министерство на вътрешните работи са ангажирани с изборния развой. Това оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи, представени от novini.bg.

Трафикът през Граничен контролно-пропусквателен пункт на страната е с естествена активност. В защитата на изборни секции са ангажирани 499 чиновници на Групово дело " ГП ".

От Министерство на вътрешните работи оповестяват, че в процеса на обезпечаване на пожарната сигурност на обектите, свързани с подготовката и произвеждането на изборите, в оперативния център на РД " ПБЗН " -Велико Търново е получен сигнал за спиране на електрозахранването в изборна секция в Свищов. Екип от районен съд " ПБЗН " -Свищов е дошъл на място и е обезпечил електрогенератор, с който е възобновено електрозахранването на машината за гласоподаване и на копирната машина в изборната секция. Извършени са ремонтни действия, след което към 9.00 ч. е възобновено електрозахранването на секцията от електропреносната мрежа.

За присъединяване в защитата на изборните секции към ОД на Министерство на вътрешните работи са привлечени 1832-ма чиновници от РД " ПБЗН ".

От 7 май до 23 май чиновниците на дирекцията " Български документи за идентичност " в столицата и в страната са приели общо 34 879 заявки и са издали 41 566 персонални карти.

До 10.00 ч. през днешния ден са издадени 46 удостоверения при загубен, откраднат, развален или погубен документ за идентичност и липса на опция да бъде издадена нова персонална карта.

От 21.05.2019 година до 10.00 ч. на 26.05.2019 година от Столична дирекция на вътрешните работи и ОД на Министерство на вътрешните работи общо са издадени 476 удостоверения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР