Снимка: БулфотоКорнелия Нинова призова ГЕРБ да оттеглят бюджета за следващата

...
Снимка: БулфотоКорнелия Нинова призова ГЕРБ да оттеглят бюджета за следващата
Коментари Харесай

Нинова: Оттеглете бюджета днес, той е вече неадекватен

Снимка: Булфото

Корнелия Нинова прикани ГЕРБ да отдръпват бюджета за идната година.

 

Оттеглете бюджета през днешния ден, той е към този момент несъответстващ, той е юридически при други условия. Ако в сряда ограниченията, които предлага здравният министър бъдат утвърдени от държавното управление, то те да бъдат съчетани в комплект, допълнени с нови социално-икономически ограничения за подкрепяне на семействата, фамилиите и бизнеса, изиска ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова в декларация от трибуната на Народното събрание, написа обстоятелства.бг.

Според социалистите здравният проект би трябвало да върви с стопански и обществен.

Отразете тези социално-икономически ограничения в бюджета и тогава го внесете още веднъж, прикани Нинова. По думите ѝ, всичко друго е спомагателен безпорядък, обезпечен срив в стопанската система без обезщетения и обезпечена беднотия на българския народ.

Нинова изиска още държавното управление да извърши решението на Народното събрание и да актуализира и преведе в деяние Националния проект за деяние при грипна пандемия. Тя означи, че даденият едномесечен период е изминал, а държавното управление не е актуализирало проекта. Това е още едно доказателство, че когато Борисов ръководи, Народното събрание съществува проформа, сподели Нинова.

По думите ѝ, държавното управление продължава да работи на правилото " проба и неточност " и по-късно все някой различен е отговорен. " Играят си политически игрички на гърба на народа ", разяснява Нинова. " Вчера министърът на опазването на здравето разгласи нови ограничения под изискване, в случай че бъдат утвърдени от Министерския съвет. Сега ще чакате два дни реакцията на хората, с цел да реши Борисов в сряда дали да бъде положителният и да отхвърли някои от тези ограничения, в случай че има национално неодобрение, или да ги пусне ", сподели водачът на Българска социалистическа партия. " Играете си на положителното и неприятното ченге, до момента в който хората умират по стълби и в коли за спешна помощ сред две лечебни заведения ", добави тя.

Нинова укори ръководещите, че новите здравни ограничения, които ще доведат до нов срив в стопанската система и нова беднотия за семействата, по никакъв метод не са подкрепени с помощ за бизнеса и с грижа за хората. Излизат доста въпроси, които вълнуват хората - да вземем за пример тези хора, които ще остават у дома, с цел да гледат децата си поради онлайн образованието, по какъв начин ще бъдат обезщетени, в случай че са си взели до момента и платения, и неплатения отпуск, уточни тя. Нинова попита и какво ще вършат дребните и междинни компании, които ще затворят, с изключение на да разгласят банкрут, както и близо 200 хиляди самоосигуряващи се лица, които още веднъж няма да употребяват никаква държавна поддръжка.

" Бюджетът, който желаете да гледаме през днешния ден, към този момент е несъответстващ на новата обстановка ", сподели Нинова. Предложението ѝ обаче за отпадане на държавния бюджет за 2021 година от дневния ред на пленарното съвещание беше отхвърлено от болшинството със 71 гласа " за ", 86 " срещу " и 9 " въздържал се ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР