Снимка БулфотоКомари разнасят вирусен менингит у нас. С близо една

...
Снимка БулфотоКомари разнасят вирусен менингит у нас. С близо една
Коментари Харесай

Комари разнасят страховита инфекция

Снимка Булфото

Комари разнасят вирусен менингит у нас. С близо една трета повече са случаите на менингит от началото на годината спрямо миналата. Държавата отпусна спомагателни 2 млн. лв. за справяне с комарите, оповестява " Bulgaria on Air ".

Проф. доктор Татяна Червенякова от Инфекциозна болница удостовери за случаи на западнонилска тресчица у нас. Тя уточни, че болестта не е типично за нашите ширини, само че е почнало да се демонстрира с смяната на климата.

Инфекцията се предава посредством комарите, а при усложнените форми на болестта се стига до хоспитализация. Усложненията са едвам към 1%, посочи проф. доктор Червенякова. 

От думите ѝ стана ясно още, че в огромна част от случаите болестта минава леко - с температура, настинка и общо неразположение. Обичайно минава след 2-3 дни.

" При тези превалявания е доста сложна битката с комарите. След всеки дъжд би трябвало да бъде пръскано. Не бива да мислим, че всички комари са инфектирани с вируса. Индивидуалната отбрана е съществуването на репеленти, другото е в обсега на страната ", разяснява още проф. доктор Татяна Червенякова.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР