Снимка: БулфотоКолекторските фирми не могат сами без съд и ЧСИ

...
Снимка: БулфотоКолекторските фирми не могат сами без съд и ЧСИ
Коментари Харесай

Кирилов: Колекторските фирми не могат сами да осъществят принудително изпълнение

Снимка: Булфото

Колекторските компании " не могат сами без съд и ЧСИ или ДСИ да осъществят наложително осъществяване, въпреки евентуално да настояват това.

Смятам, че длъжниците следва да познават правата си в този случаи и да не се поддават на голословен „ тормоз " или закани. Това декларира министърът на правораздаването Данаил Кирилов в отговор на депутатски въпрос за отбрана на жителите от издевателството на компаниите за събиране на вземания, така наречен „ колекторски компании ", съобщи кореспондент на БГНЕС.

Съгласно настоящия закон, признат от това Народно заседание на 20 март и според член 5 ал 2 от него, ЧСИ и ДСИ не могат да постановат запори на банкови сметки на физически лица и на лечебни заведения, запори върху трудови хонорари и пенсии, обезпечителни ограничения върху здравна инсталация и съоръжение, както и осъществяването на описи на движими движимости и недвижими парцели, благосъстоятелност на физически лица, с изключение на за отговорности за прехрана, за вреди от непозволено увреждане и за вземания за трудови хонорари, прецизира правосъдният министър.

Съгласно, импортирания в Народното събрание ЗИД на Закона за здравето, признат от Министерски съвет на 04.05.2020, тази защитна мярка за длъжниците ще остане да работи в случай че получи поддръжка от народните представители, до 13 юли 2020г. Премиерът категорично настоя за запознаването на този ограничаващ режим в интерес на длъжниците, само че не и в интерес на кредиторите по обособените вземания, прибавя Кирилов.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР