Снимка БулфотоКметът на Видин Огнян Ценков обяви бедствено положение за

...
Снимка БулфотоКметът на Видин Огнян Ценков обяви бедствено положение за
Коментари Харесай

Във Видин е страшно, обявиха бедствено положение

Снимка Булфото

Кметът на Видин Огнян Ценков разгласи бедствено състояние за цялата община заради създалата се конюнктура след изобилния снеговалеж и мощен вятър през нощта.
От 7.30 ч. тази заран техниката на компаниите, които почистват обитаемоте места, е почнала работа в 4 часа, заяви BulNews.bg. 

 Пътят до обитаемоте места Бела Рада, Гомотарци, грdo Дунавци, Жеглица, Ивановци, Кошава, Пешаково, Покрайна, Синаговци, Сланотрън, Търняне, пътят сред Гомотарци и Покрайна, е затворен.

Продължават напъните за обезпечаване на достъпа до тях, след което неотложно ще стартира снегопочистването вътре в селищата. 

Огнян Ценков сподели, че във Видин са изчистени главните артерии, почиства се в кварталите, както и пешеходните зони. Няма селища без електрозахранване, водоснабдяване и бедстващи хора. Без ток от през вчерашния ден следобяд е помпената станция, която обезпечава питейна вода за град Видин и за още 22 обитаеми места в общината. Водоподаването се реализира от аварийна станция. 

Всички пациенти на хемодиализа са обгрижени. В Центъра за краткотрайно настаняване има 9 лица, има подготвеност за приемане на още хора при потребност. В Областния съвет на БЧК е налице запас за обезпечаване на артикули и принадлежности за към 100 души. 

В общината остава в действие и първия стадий от проекта за деяние при високи води на река Дунав, макар че равнището към този момент се намалява под стойностите, които постановат спомагателни ограничения. Водният дирек при Видин е 749 см и спада. 

Общинският щаб ще заседава още веднъж в 14.00 ч. през днешния ден и при нужда – в 17.00 ч. Обстановката се следи непрестанно, координацията сред институциите е непрекъсната, поставят се всички старания за превъзмогване на следствията от тежката зимна конюнктура.

Жълт код за превалявания от сняг е разгласен и за територията на община Враца от Националния институт по метеорология и хидрология. 

До 30 см доближава снежната завивка. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР