Снимка: БулфотоКато подигравка, позор и грозно решение на българския съд

...
Снимка: БулфотоКато подигравка, позор и грозно решение на българския съд
Коментари Харесай

БСП: Освобождаването на Полфрийман е грозно решение на съда!

Снимка: Булфото

Като насмешка, срам и грозно решение на българския съд оредели алената шефка Корнелия Нинова решението на Апелативния съд в София да освободи предварително килъра на студента Андрей Монов австралиеца Джок Полфрийман, написа dnes.bg.

Милен Михов от Обединените патриоти призна, че решението на съда би трябвало да се извършва, само че цялото общество знае, че истината е срещу него.

" Чувствата ни са доста остри и безапелационни, това решение го одобряваме с изключителна болежка и неспокойствие, тъй като съгласно нас той не се е поправил, той трябваше да изтърпи своето наказване в България, човек който по време на наказването си правеше няколко опита за бягството от своята присъда - няколко претенции да я излежи в Австралия, няколко следващи претенции за предварително освобождение, а и самата присъда беше прекомерно снизходителна “, разяснява той.

Вчера състав на Апелативния съд с ръководител Калин Калпакчиев реши, че той излиза на независимост, а през днешния ден се чака да бъдат оповестени претекстовете на магистратите.

" Това е насмешка с жертвите, с техните близки,с възприятието за престъпност и отмъщение ", отсече Нинова.

Според нея този случай още повече постанова бързото приемане на законовите ремонти, с които да отпадне съкратеното правосъдно произвеждане и автоматизираното понижаване на присъдените за причинителите на тежки закононарушения.

Джок Полфрийман беше наказан през 2011 година на 20 години затвор, само че тъй като е излежал повече от половината от присъдата си, може да бъде пуснат предварително.

Най-вероятно той ще прекрачи прага на пандиза през днешния ден.

" Тричленен състав на Апелативен съд–София с ръководител Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева прегледа през днешния ден тъжба против решение на Софийския градски съд (СГС), с което е оставена без почитание молба за предварително условно освобождение на австралийския жител Джок Полфрийман. Апелативните магистрати намират жалбата за основателна и Полфрийман може да излезе на независимост. В случая са налице законовите учредения за предварително условно освобождение. Мотивите на правосъдния състав ще бъдат оповестени на уеб страницата на съда ", написа в прессъобщение на съда.

Полфрийман е в ареста от края на 2007 година, когато извърши убийството в центъра на София. След спор и сборичкване тогава с компанията на Монов, австралиецът намушка съдбовно с нож студента и рани Антоан Захариев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР