Снимка БулфотоКастрацията на куче струва 2 хиляди лева на община

...
Снимка БулфотоКастрацията на куче струва 2 хиляди лева на община
Коментари Харесай

Кастрацията на едно куче излизало 2 000 лева на Община Варна

Снимка Булфото

Кастрацията на куче коства 2 хиляди лв. на община Варна, стана ясно по време на приемната на общинския консултант проф. Анелия Клисарова, оповестява Радио Варна .

Сигналът бе подаден от Николай Добрев, заместник-председател на Сдружение „ Зоозащита ”: " Община Варна харчи голословно огромни пари за активност, която не прави - кастриране на бездомните животни, чипиране и предварителна защита на появяването на нови животни по улиците. Всяка година общината харчи почти към половин милион лв., а съумява да кастрира едвам 180 кучета. За съпоставяне, Фондация " Лъки Хънт " с към 50 пъти по-малка сума, кастрира два пъти по-малко животни. "

Кастрация за към две хиляди е висока и нереална цена и съгласно проф. Клисарова. Като общински консултант тя ще желае надзор върху разходване на средствата, както и промяна защо ще бъдат изхарчени тези пари. " Приютът в Каменар не работи, няма ветеринарен доктор. Частната фондация пък не може да получи средства по Закона за бюджета ", разяснява Клисарова.

" Можем да аплайваме за европейски пари, тъй че в петте региона на Варна да се създадат пет кучешки площадки. Който желае да разхожда кучето си там, би трябвало да го е записал и да е платил налога за него. Достъпът ще е с електронна карта. Ще бъде инсталирано устройство, което против боклук ще пуска доза кучешка храна. Такава машина има в Бургас и към този момент е единствена в България. "

Според Николай Добрев от " Зоозащита ", общинските чиновници би трябвало да сформират електронния указател на кучетата, а не жителите, както е записано в Наредбата за публичния ред.

" Моите две кучета не са регистрирани към община Варна в символ на митинг. Още преди години желаех да потвърдя, че общината не работи. И до през днешния ден нито съм глобен, нито съм тестван. "

В момента в приюта в Каменар има единствено две кучета, откри инспекция на Радио Варна. Щатните бройки са за 12 души личен състав. Бюджетът за 2020 година е за над 600 хиляди лв..

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я въз
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР