Снимка БулфотоКампанията се подготвя с цел популяризиране на модели на

...
Снимка БулфотоКампанията се подготвя с цел популяризиране на модели на
Коментари Харесай

Кампания „С 30 км/ч в града” ще се проведе по случай Деня на Варна

Снимка Булфото

Кампанията се приготвя за разпространение на модели на сигурност на придвижването по пътищата, изключително в централните елементи на Варна, където се следи по-висока централизация на ПТП сред пешеходци и транспортни средства, научи Moreto.net

Демонстрации, спортни действия, занимателни и просветителни игри в границите на акция под надслова „ С 30 км/ч в града ” ще се проведат в „ Таляна ” – изобретателния квартал на Варна, в празничния за града 15 август. Организатори на събитието са Сдружение „ Варна – Европейска младежка столица ”, Сдружение „ Таляна ”, в партньорство със Община Варна и Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “. Инициативата се провежда под егидата на регионалния шеф на Варна –Стоян Пасев, със съдействието на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна. 

Квартал „ Таляна ” беше самостоятелен преди няколко години в централната част на Варна с визията да се развива като регион на креативните промишлености. Той беше обект на проучване на пешеходната проходимост в границите на план CityWalk на Община Варна. В резултат бяха направени рекомендации да се вземат ограничения за понижаване на предпоставките за транспортни катастрофи и за възстановяване на достъпността за пешеходци в региона. Една от препоръчаните пилотни ограничения в плана е да се приложи ограничение на скоростта на придвижване на коли до 30 км./ч в целия квартал. 

За осъществяване на акцията на 15 август ще бъде спряно придвижването на автомобили по ул. „ Преслав ” – от пл. „ Независимост ” до ул. „ Цариброд ”, от 09.00 до 19.00 ч. За да има достъп до паркинга на пл. „ Мусала ”, автомобилното придвижване за деня ще бъде в двете посоки в сектора от началото на ул. „ Хан Аспарух ” до ул. „ Одесос ”.

Програмата включва:

Държавна организацията „ Безопасност на придвижването по пътищата “ – интерактивна разяснителна акция

ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна – Пътна Полиция – демонстрационна интерактивна игра за пътна сигурност

БЧК – демонстрации на първа помощ при разнообразни обстановки на пътя

СБА – анкета, ориентирана към жителите, с въпроси по отношение на сигурността на движението; за вярно далите отговор на всички въпроси са планувани награди

ORCAM – проява на очила за незрящи за по-добрата им ориентировка и сигурност в динамичната градска среда 

MobilEye – показване на изкуствен интелект системи за възстановяване сигурността при придвижването на транспортни средства

Спортни игри от програмата на фестивала FUNCITY+: демонстрации по кикбокс, slack line (ходене по въже), пилатес, джаги, уроци по тенис на маса и др. 

Дейности за децата: изобразително изкуство, федербал, игри навън. В особено самостоятелен ъгъл против Социалната чайна те ще имат опция да рисуват на тематика „ Движа се безвредно в моя град ”. 

Улично изкуство с графити-художника от различното пространство „ ХАЛЕ 3 ” Георги Митев, който е направил план за графит особено за акцията „ С 30 км/ч в града ” и ще го реализира пред очите на публиката пред постройката, известна като някогашния Дом на ученика на ул. „ Преслав ”.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР