снимка БулфотоКъм днешна дата повече от 938 560 души в

...
снимка БулфотоКъм днешна дата повече от 938 560 души в
Коментари Харесай

Поредна партида от руската ваксина срещу коронавирус Спутник V е била доставена в Аржентина

снимка Булфото

Към днешна дата повече от 938 560 души в Аржентина, страна с население от 45,8 милиона, са получили и двете дози на имунизацията, а общо 6 926 650 души са получили най-малко една доза.

Поредна партида от съветската ваксина против коронавирус  " Спутник V " е била доставена в Аржентина.  Това са съобщили от пресслужбата на администрацията на аржентинския президент в петък, представени от ТАСС.

" Новата партида  ще бъде разпределена съразмерно сред 24-те района на страната ",  се споделя в нея. Според пресслужбата Aerolineas Argentina към този момент е направила 13 полета от Москва, с цел да достави имунизацията.

Припомняме, че следствие през февруари сподели, че регистрацията на съветската ваксина против ковид " Спутник V " в Аржентина е получена а служителите, от които е зависело решението, изглежда  не са имали цялостен достъп до документите за препарата.

Договорът е подписан сред две частни компании , а не сред страните, въпреки че точно с това беше обяснена секретността при договарянията. Стойността на контракта не е оповестена публично, само че аржентинското издание показва сума от към 200 милиона $, основана върху единична цена за доза от 10 $.

Президентът на страната Алберто Фернандес съобщи по-рано в петък, че  Аржентина към този момент е получила над 10 милиона дози ваксини против ковид , измежду които   китайските ваксини Sinopharm, британско-шведската AstraZeneca и индийската Covishield.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР