снимка БулфотоЖивотът на 80-годишна жена е бил спасен от екип

...
снимка БулфотоЖивотът на 80-годишна жена е бил спасен от екип
Коментари Харесай

Наши лекари спасиха живота на 80-годишна жена чрез имплантация на сърдечна клапа

снимка Булфото

Животът на 80-годишна жена е бил избавен от екип на болница " Света Екатерина ", където на пациентката е вградена сърдечна изкуствена клапа.

Жената е било призната за лекуване в болничното заведение с прояви на напредваща сърдечна непълнота, съобщи през днешния ден.бг.

Пациентката е с генерализирана атеросклероза след бай-пас хирургия и многократни съдови интервенции във връзка запушвания на съдовете. След обстойна кардиологична оценка се открива че е с напреднало значимо притеснение на аортната клапа при мощно повредена изпомпваща функционалност на сърцето и с напредваща сърдечна и бъбречна непълнота, прецизираха от болничното заведение.

Смяната на аортната клапа е животоспасяващо деяние за пациентката. Тя е с рисково висок действен риск от повторна общоприета клапна интервенция и е преценена като подобаваща за имплантация на транскатетърна клапа. Липсата на достъп през общоприетите периферни съдове за такава процедура стеснява кръга  от благоприятни условия новата клапа да се пласира през аортата. Анатомията при пациентката не разрешава никаква неточност във връзка с дистанцията от клапата до мястото на разреза за позициониране  на дивайса.       

Въпреки усложнения достъп екипът съумява с педантична точност да реализира процедурата през дясна мини торакотомия и да вгради сполучливо новата клапа. Пациентката е екстубирана още на първия следоперативен ден без никакви затруднения както от страна на оперативната интервенция, по този начин и във връзка с сърдечната функционалност.     Следоперативния интервал протича обикновено и тя е раздвижена и   със значимо усъвършенстване

През 2009 година екипът  на УМБАЛ „ Св Екатерина “ вкара тази процедура в България, натрупа сериозен опит в  другите подходи с двата модела клапи (разширяващи се с балон и саморазгъващи се) и  стана самостоятелен и обучителен TAVI център.Транскатетърното клапно протезиране залегна в рекомендациите на европейската асоциация по  сърдечно-съдова хирургия като най добра алтернатива за пациентите с аортна стеноза и висок действен риск. Анатомичните провокации обаче слагат на челен план  индивидуализирания мултидисциплинарен метод с оглед реализиране на най-благоприятен резултат и удължение на живота на тези пациенти, което е  неразривно обвързвано с прецизната работа и опитността на екипа.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР