Снимка БулфотоЖител на Хаджидимово заяви, че хора от селото не

...
Снимка БулфотоЖител на Хаджидимово заяви, че хора от селото не
Коментари Харесай

Жител на Хаджидимово: Тук не убиваме щъркели

Снимка Булфото

Жител на Хаджидимово съобщи, че хора от селото не са простреляли щъркела, който беше открит през вчерашния ден мъртъв с рана на гръдния панер.  

Основната версия е, че птицата е простреляна с въздушна пушка. В региона беше открита и друга убита птица. „ Виждам по какъв начин идват щъркели и се борят за гнездата си. Аз го видях, щъркела, той нямаше такава рана, като на фотосите. Не се знае дали е убит или ранен от различен щъркел ”, сподели още мъжът, представен от вести.бг.

Димитър Иванов от Българско сдружение за отбрана на птиците съобщи, че за случая е бил известен от чиновник на Община Хаджидимово – за щъркел в неволя, който е бил жив. При идването му обаче излиза наяве, че птицата към този момент е мъртва. „ Когато го огледах, имаше охлузна рана начело. Хората, които го бяха намерили описаха, че са промивали раната. Имаше дупка, евентуално породена от въздушна пушка ”, уточни пред камерата на БТВ Иванов.

Аутопсията на място е посочила, че птицата има оловна сачма в тялото си, което удостоверява хипотезата, че е убита с въздушна пушка. „ В момента се работи по установяването на причинителя.  Посегателството против белия щъркел е нарушаване на Закона за биологичното многообразие, тъй като той е предпазен скотски тип. Всяка форма на посягане се санкционира от 100 лева до 5000 лева ”, сподели Димитър Попов, Регионална инспекция за опазване на околната среда – Благоевград.

Експертът добави, че не е изяснено къде е убит щъркела, само че по опразненото му гнездо ще стане ясно от кое място е.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР