Снимка: БулфотоИзпитът по кормуване ще се провежда само от служител

...
Снимка: БулфотоИзпитът по кормуване ще се провежда само от служител
Коментари Харесай

Без инструктор в колата при изпита за книжка

Снимка: Булфото

Изпитът по кормуване ще се организира единствено от чиновник на ИА „ Автомобилна администрация “ (бившата ДАИ) без наличието на представител на образователния център, написа novini.bg.

Практическите изпити ще се организират в моторни транспортни средства, оборудвани с видеонаблюдение и сензори, отразяващи автоматизирано грешките. Това е записано в промени в активността на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ", признати от държавното управление.

При изпитите на претендентите за водачи е планувано основаването на е-система за надзор на изпитите, с цел да се ограничи субективния фактор и да се обезпечи надзор върху маршрута на изпита.

Транспортният министър Росен Желязков трансформира и издаването на лицензи, контролната и административно наказателната активност. Лицензи и разрешителни за осъществяване на транспорт на пасажери и товари ще се вадят по-бързо. Планира се надграждане на осведомителната система за запазване на еднократни разрешителни и за автоматизирано систематизиране на многократните ЕКМТ/СЕМТ разрешителни.

ИА „ Автомобилна администрация “ ще има единствено осем районни дирекции (София, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора, Плевен, Русе и Враца) вместо в този момент съществуващите 27 регионални отдела. В новите районни дирекции ще има приблизително 8 или 9 контролни екипа, като се изключи София, като по този метод ще могат да се обезпечат над 15 екипа. Ще бъдат обезпечени екипи за надзор и през тъмната част от денонощието, каквито все още няма. Така ще бъде прекратена обвързаността на чиновниците на локално равнище и ще се обезпечи забележителна степен на ротация. Ще бъде основана инфо система, която да обхване всички стадии на пътния надзор, използване на система за разбор на риска при избор на пътните транспортни средства и предприятия за надзор, както и построяването на електронни системи, позволяващи непрекъснат надзор на предприятията.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
</div
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР