Снимка: БулфотоИзпълнителният директор на Левски Павел Колев отговори на интересуващия

...
Снимка: БулфотоИзпълнителният директор на Левски Павел Колев отговори на интересуващия
Коментари Харесай

Павел Колев: До 2-3 седмици Левски ще върне заема от 199 000 лева на фирмата, която му го отпусна

Снимка: Булфото

Изпълнителният шеф на Левски Павел Колев отговори на интересуващия почитателите въпрос за произхода на заема, с който клубът заплати част от дължимите заплати на играчите, написа Блиц.

Той беше безапелационен, че името на компанията,  отпуснала 199 000 лв. на „ сините “ , не може да бъде оповестена поради експлицитното гледище на самата компания. Лихвата по заема е минималната по закон в България – 4%.  Колев изрази вяра, че до 2-3 седмици Левски ще може да върне заема .

 

„ Има дребен заем към дребна компания. Вчера обявихме публично сумата, с цел да разсеем спекулациите по отношение на произхода на средствата. Завъртяха се всевъзможни теории на конспирацията, а нещата са доста по-семпли. Единственото изискване на компанията е, в случай че е допустимо, да не се центрофугира името в общественото пространство. Искам да подчертавам на това, тъй като всички анонси за бистрота са свързани най-много с разходната част по бюджета. Т.е. безусловно всяка постъпила стотинка ще бъде транспарантно изхарчена, само че има един доста значим подробност, обвързван с договарянията, които водим с евентуални сътрудници на Левски.

„ Никой рекламодател или спонсор не би желал да бъде непрестанно оповестяван в общественото пространство. Това е нещо, което би могло да отблъсне много евентуални претенденти. Казвам това, тъй като се основава едно очакване към нас да оповестяваме всеки наш ход в обстановката, в която се намираме.  Става дума за заем в размер на 199 хиляди лева Тези пари са изхарчени напълно и само за заплати на футболисти, които сега се намират в съблекалнята на стадион " Георги Аспарухов ".  Това бе направено с концепцията да се внесе успокоение в тима. "

" Наско Сираков анонсира пред същите тези футболисти при започване на месец юли, че до края на месеца  ще стартираме частични заплащания по заплатите.  От тази позиция мисля, че поради обстоятелството, че диалозите със спонсори към момента не са завършили, т.е. нямаме действително постъпление, най-нормалното нещо на света беше Левски да потърси вид да стартира обикновено шампионата.  Тези средства ще бъдат върнати . В момента водим диалози с други компании, както и за продажба на футболисти.

„ Не чакам да имаме проблеми от позиция на изплащането на заема. Не сме се заели с дълготрайна политика по теглени на заеми, тъй като и такива неща циркулират в медийното пространство.  Лихвата е минималната по закон - 4% годишно, тя няма по какъв начин да не попада. Не чакам Левски да има проблем да го изплати за 2-3 седмици.  Ако би трябвало да приказваме по-дългосрочно, опираме до диалозите с евентуални спонсори, които към момента не са на стадий привършване. Има елементи за доизчистване. Когато има съгласие, това ще стане обществено и ще бъдете осведомени с него. "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР