Снимка БулфотоИзключително висока е цената в обществената поръчка за наем

...
Снимка БулфотоИзключително висока е цената в обществената поръчка за наем
Коментари Харесай

Бивш депутат: Това е изумително - 3000 лева наем за една машина за гласуване

Снимка Булфото

Изключително висока е цената в публичната поръчка за наем на машините за изборите, съобщи пред БНР юрист Петър Славов, някогашен народен представител.

По думите му наемът за една машина за тези избори е към 3000 лева Той не може да си изясни за какво не се търсят способи тези машини да бъдат закупени и да се употребяват на всеки последващи избори. Според него нещата изначално са заложени да бъдат опорочени и се търси метод да се резервира сегашната изборна система с всичките й дефекти:

„ Как е допустимо през 2014 година да сме платили за наем на машина 1728 лева – това включва и софтуера, образованието на фрагменти и логистиката. През 2015 година да е плащано 1135 лева за наем. А в този момент – 3 години по-късно, да се заплащат 3000 лева за същото нещо. Това е удивително. В Белгия за 10-годишен контракт за машини се заплаща към 2000 евро, още веднъж с включено всичко, и то машини, създадени от същия подизпълнител, за който стана ясно, че компанията има намерение да употребява “, уточни Славов в предаването „ Преди всички “ по БНР.

Според него по този начин единствено може да бъде изопачен този прийом за гласоподаване. Политиците от това политическо болшинство сега дължат много пояснения, безапелационен е той.

„ Защо за следващ път в последния миг ЦИК се пробва да вкарва нещо толкоз отговорно и толкоз значимо, работата по което трябваше да стартира доста по-рано и трябваше да бъде свършено? От 2017 година минаха 2 години, през които можеше доста да се направи – в това число да се купят машините, да се обезпечи софтуерът, да се обучат секционните комисии – нищо от това не беше направено и още веднъж сме в обстановката в последния миг отново да чакаме напрегнато по какъв начин ще се произнесе Върховен административен съд по една тъжба и така нататък Всичко това беше безусловно излишно. Ако действаха отговорно от ЦИК, доста от дълго време трябваше да са си свършили работата “, разяснява още Славов и изиска отговори какво са правили в ЦИК за тези 2 години.

„ Наистина ли ЦИК и болшинството в нея, което е отражение на политическото болшинство в страната, желае да имаме машинно гласоподаване – този прийом за почтен и транспарантен избирателен развой или просто търсят метод да отбият номера, тъй като на мен по този начин ми наподобява “, попита юристът.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР