Снимка: БулфотоИнституциите работят по сигнал за препълване на пречиствателната станция

...
Снимка: БулфотоИнституциите работят по сигнал за препълване на пречиствателната станция
Коментари Харесай

Министър Димов съобщи за голяма опасност, надвиснала над Златни пясъци

Снимка: Булфото

Институциите работят по сигнал за препълване на пречиствателната станция в курорта " Златни пясъци ", което може да докара до връщане на отпадъчни води през шахтите по улиците. Това сподели на конференция във Варна министърът на околната среда и водите Нено Димов, съобщи " Фокус ".

Министър Димов уточни, че сигналът е постъпил от " ВиК - Златни пясъци " на 29 август, като информация за обстановката е изпратена и до министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, до кмета на Варна Иван Портних и до ръководителя на " ВиК - Варна " инж. Валентин Вълканов. В сигнала ВиК операторът показва терзания по отношение на работата на пречиствателната станция в курорта.

Министър Нено Димов е направил инспекция на място, като още нощес са взети проби от водите. Очаква се резултатите да бъдат подготвени в границите на 7 дни. " Вероятно ще бъде взета и втора проба, а в този интервал от време ще имаме и информация от позиция на околната среда каква е обстановката с пречиствателна станция ", добави министър Димов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР