Снимка: БулфотоИнспекцията по труда в Ловеч е за първите шест

...
Снимка: БулфотоИнспекцията по труда в Ловеч е за първите шест
Коментари Харесай

В Ловеч установиха за шест месеца близо 1,8 млн. лв. неизплатени заплати

Снимка: Булфото

Инспекцията по труда в Ловеч е за първите шест месеца на годината е открила близо 1,8 милиона лв. неизплатени заплати в 13 предприятия в региона, оповестяват от институцията. След намесата на инспекторите съвсем всички са изплатени, написа novini.bg.

От установените през интервала 2331 нарушавания, половината са свързани с неосигуряване на безвредни условия на труд, а другата половина - с нарушавания на трудовите правни отношения. При последните най-вече са нарушаванията, свързани със заплащането на труда - 318, от които 105 са за неплатени заплати.

При 190 случая е намерено неплащане на спомагателни хонорари за нощен труд и прослужено време и професионален опит, а при други 43 случая - работа без трудови контракти.

През първото шестмесечие инспекторите са издали четири акта за прекъсване на машини и уреди. Съставени са 110 акта за административни нарушавания и 120 наказателни постановления. Влезлите в действие наказателни постановления са 111 на обща стойност 114 500 лв..

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР