снимка БулфотоИмаме план, максимално бързо да се свърши необходимото, отивайте

...
снимка БулфотоИмаме план, максимално бързо да се свърши необходимото, отивайте
Коментари Харесай

Премиерът към министрите: Отивайте да работите

снимка Булфото

Имаме проект, оптимално бързо да се свърши нужното, отивайте да работите. Това разпореди Бойко Борисов на отрасловите министри по отношение напоителните системи в страната, съобщи.

Той е провел разширено заседание с министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, с министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и с министъра на околната среда и водите Емил Димитров. По-рано министрите си размениха взаимни обвинявания за опасност от водна рецесия.

Пред премиера тримата рапортуваха положението на напоителните системи в страната и ограниченията, които се постановат за обезпечаване на вода за питейно-битовите потребности в страната, както и за земеделските производители и животновъдите, оповестиха от държавната пресслужба.

" Имаме 850 милиона лв. за план по Плана за възобновяване, с който можем да рехабилитираме напоителните системи в страната или да ги доизградим ", уточни министър-председателят. До старта на плана министър председателят разпореди на виновните министри да се заемат с рехабилитацията на най-уязвимите места във водния бранш, а в това време да се употребява зимата и преваляванията, с цел да се изпълнят язовирите.

Борисов е изискал цялостна съгласуваност, както и да се обърне особено внимание на сондажите в обитаемоте места и върху освобождението на вода от язовирите и за земеделците. " Защото от едните сондажи употребяваме за битови потребности, а от другите - за земеделците и животновъдите ", сподели още министър председателят.

Министър Аврамова осведоми, че подробният организационен проект за довеждащия тръбопровод на Перник е направен, разгласен е в " Държавен вестник " и след 19 декември ще бъде импортиран за утвърждение в Министерството на районното развиване и благоустройството.

В рамките на съвещанието бе разисквано усилването на координацията сред другите институции по отношение на подаването на ежедневна настояща информация за водния бранш. Дискутирани бяха и най-належащите ограничения, които би трябвало да се подхващат във връзка с язовирите.

" Имаме проект, оптимално бързо да се свърши нужното, отивайте да работите ", обърна се министър председателят Борисов към министрите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР