Снимка БулфотоИмаме един неизчерпаем резерв по повод привличането на работна

...
Снимка БулфотоИмаме един неизчерпаем резерв по повод привличането на работна
Коментари Харесай

Дончев: Жилищната политика е важна за привличането на работна сила

Снимка Булфото

Имаме един изобилен запас във връзка привличането на работна мощ. Това е жилищната политика. Тя не може да се свежда до обезпечаване на жилище единствено на обществено слаби жители, написа News.bg.

 

Ако локалните управляващи, разполагат с подобен пакет от тласъци, това ще е в интерес на завръщане на работната мощ някъде. Решението къде да живееш и работиш не зависи единствено от заплатата, само че и от детска градина, от пътя, опазването на здравето.

Това стана ясно от думите на вицепремиера Томислав Дончев по време на 12-та годишна среща на бизнеса с държавното управление.

Той заяви още, че ако към 25 000 души емигрират на година, то реемиграцията е към 11700 души. Трябва разбор на реемиграцията - за какво се завръщат? Дали са сезонни служащи или хора, които желаят да си харчат парите тук, запита вицепремиерът.

" Имаме 75 000 души, които не са работили за интервал по-дълъг от две години. Това е десоциализация. ", съобщи Дончев.

Той означи, ще има миграция на цели компании, които аутсорсват цели отдели.

Освобождаване на хората от обществения бранш, поради електронизацията, които да се влеят в частния бранш е част от решението на дефицит на работна мощ. Това обаче няма да се случи толкоз бързо, стана още ясно от думите на вицепремиера.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР