Снимка: БулфотоИкономическата криза заради коронавируса няма да се отрази на

...
Снимка: БулфотоИкономическата криза заради коронавируса няма да се отрази на
Коментари Харесай

Каракачанов: Кризата няма да се отрази на бюджета за модернизацията на армията

Снимка: Булфото

Икономическата рецесия поради ковид няма да се отрази на бюджета за модернизацията на българската войска. Към момента плановете са да не бъдат пипани бюджетите за плановете, свързани с двата нови кораба, с модернизацията на танковете Т-72, плануваните поправки на някои от ракетните комплекси, всичко да се движи по график, съобщи пред публицисти вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов в местността " Костина " край тетевенското село Рибарица, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му забавянето се свежда в това, че два месеца и половина няма договаряния с контрагентите във връзка с плановете, само че това не било съдбовно.

На въпрос за  понижаване на ставката на Данък добавена стойност  за някои браншове, той сподели, че по този метод ще се облекчат хората от туристическия отрасъл, най-много ресторантьорите, които през последните два месеца и половина понесоха огромни загуби.

" Тази мярка е краткотрайна. Идеята е да се изсветли този бизнес. Ако това даде нужния резултат, понижената ставка може да остане постоянно, само че в противоположен случай идващото държавно управление ще има съображение да възвърне остарялата ставка. Всичко зависи от самия туристически отрасъл ", уточни Каракачанов.

По думите му концепцията е да се подкрепи този бранш в стопанската система, който е в най-затруднено състояние.

Министърът на защита разяснява още, че решаването на казуса с битовата престъпност би трябвало да стане държавна политика. Според него полицията си прави работата, само че казусът би трябвало да се реши фундаментално посредством действителна интеграция на циганското население. По думите му - то освен да бъде възпитано, че с изключение на права, има и отговорности, само че и да бъде накарано действително да върви на учебно заведение, да получава обикновено обучение и елементарно да си намира работа на пазара на труда. 

" Въпреки изхарчените милиарди левове за фиктивна интеграция, резултатът е противоположен - равнището на неначетеност се усилва, както и на престъпността в гетата. Политиците е извънредно време да погледнат в очите казуса и да имат задоволително кураж ", съобщи още Каракачанов пред медиите.

В местността " Костина " министърът на защитата връчи новите пагони на военнослужещи от Висшето военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски ". За първи път от 2002 година то означи своя патронен празник. Тържеството, отдадено на 144-ата годишнина от гибелта на Бенковски се състоя в местността, станала негово лобно място.

Лидерът на партия " Възраждане " Костадин Костадинов, който прокуратурата проверява за заграбване на партийна дотация, също взе участие в празника.

 

 

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР