снимка БулфотоХората с доказан български произход, но без наше гражданство

...
снимка БулфотоХората с доказан български произход, но без наше гражданство
Коментари Харесай

Българите по произход, но без наше гражданство, също ще имат карти за самоличност

снимка Булфото

Хората с потвърден български генезис, само че без наше поданство да мат право на " карта на разположение от български генезис ". Такава законодателна смяна одобриха депутатите на първо четене, по предложение на " Обединени патриоти ", съобщи.

Картата на разположение от български генезис ще удостоверява самоличността и правото на престояване на територията на страната ни, както и подсигурява права, категорично планувани от закона.

Условията са приемането на такава карта е индивидът да няма българско поданство, само че да е открит неговият български генезис и да има издадено уверение.

От момента на издаване на картата лицето придобива право на непрекъснато престояване у нас, картата е годна единствено в рамките на страната и не е нужна виза за влизане или излизане. Лицето има и право на достъп до трудовия пазар, еднообразно с това на българските жители.

Заявлението за карта се подава персонално до Министерство на вътрешните работи или до дипломатическите ни представителства зад граница. Ако то е подадено в консулска или друга дипломатическа задача, картата се издава за 90 дни.

Според вносителите от " Обединени патриоти " това ще реши както проблемите с демографската рецесия, по този начин и на пазара на труда.

Това ще е метод да притеглим етнически българи, които да живеят в България, а не да даваме опция на незаконни мигранти да живеят в страната ни, уточни Юлиан Ангелов.

Според Тодор Байчев от Българска социалистическа партия обаче измененията са в колизия с европейското законодателство.

Той добави, че проблемите с неналичието на работна ръка би трябвало да се решат с повишение на заплатите, а не посредством внасяне на по-бедни мигранти.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР