Снимка БулфотоХората, които са в неплатен отпуск заради ограниченията, наложени

...
Снимка БулфотоХората, които са в неплатен отпуск заради ограниченията, наложени
Коментари Харесай

Безлихвен кредит до 1500 лв. на месец за хората в неплатен отпуск

Снимка Булфото

Хората, които са в неплатен отпуск поради рестриктивните мерки, наложени поради разпространяването на ковид, ще могат да теглят безлихвени заеми до 1500 лв., обезпечени от страната.Такава мярка ще вкара държавното управление, с цел да подкрепи най-засегнатите, само че единствено при изискване, че запазят работното си място. Кредитите ще се отпускат посредством комерсиалните банки. Като от изказванията на премиера Бойко Борисов и на финансовия министър Владислав Горанов стана ясно, че въпреки всичко банките ще начисляват такси при тегленето на обезпечен от страната потребителски заем, написа lex.bg.

За задачата ще бъдат заделени към 200 млн. лв., разгласи Борисов. А финансовият министър изясни, че тези заеми ще бъдат обезпечени от Българската банка за развиване (ББР), като общо страната ще отдели 4,5 милиарда лв. за подкрепяне на стопанската система.

Кредитите за частни лица ще се отпускат само при непокътната претовареност. „ Гаранцията за нас е, че продължавате да работите след рецесията, въпреки да сте в неплатен отпуск “, изясни Горанов.

Основна мярка остава опцията страната да заплати 60% от възнаграждението, единствено с цел да резервира човек работата си и при изискване, че работодателят даде останалите 40%.

Само за тази мярка Борисов изясни, че ще коства на бюджета към 1 милиарда лв.. Още 500 млн. лв. ще бъдат отпуснати, с цел да могат да се платят обещаните в допълнение по 1000 лв. към заплатите на лекарите и медицинските служащи.

С влизането в действие през днешния ден на закона за изключителното състояние е продължен до 30 юни и срокът за за подаване на годишните данъчни заявления по Закона за корпоративното данъчно облагане и Закона за налозите върху приходите на физическите лица, надлежно и за внасяне на налога. По думите на премиера, това ще коства на бюджета още 600 млн. лв..

Горанов особено акцентира, че не може да става и дума за ограничения свързани с Данък добавена стойност. И той, и Борисов отхвърлиха опцията за кредитна почивка по време на изключителното състояние.

Заделени са и близо 50 млн. лв. за най-нуждаещите се пенсионери, които получават добавка по Великден.

„ Ето 4, 5 милиарда ще изтекат, ще видите какъв брой бързо. Схемата 60 на 40 ще глътне големи пари. За всякъде ще трябват в допълнение заплащане, спомагателен труд да се заплати. Много бързо ще излязат парите. Ние не сме нито немската, нито френската, нито американската стопанска система. Ако би трябвало и дълг ще създадем. Дългът би трябвало да пристигна, когато сме похарчили парите. Сега не виждам за какво да скланям идващото потомство. Ако се стегнем, умерено месец и половина два ще удържим “, каза Борисов.

Увеличени са парите и за обществен патронаж, като към този момент 25 000 възрастни и хора с увреждания ще получават храна, лекарства и услуги, а настрана ще бъдат раздавани и пакети с артикули.

За загубите от туризъм, министър председателят сподели, че зимният по този начин или другояче е бил към края си, като главните доходи са били по Коледа и Нова година, а напъните ще са ориентирани към летния.

„ Помните ли какви бяха цените на кувертите? Те мазнинка имат. Да, не можаха последната седмица или две. Сняг има, не могат да го употребяват. Отнасям се с схващане към тях. Тук въпросът идва какво вършим с летния туризъм? Действително знаете зимният сезон се освобождават доста служащи да отидат на морето “, заяви Борисов.

Всички стопански ограничения по време на рецесията ще бъдат гласувани на следващия ден от Министерския съвет. Очаква се той да одобри и изискванията, на които би трябвало да дават отговор компаниите, с цел да поеме страната 60% от възнаграждението на чиновниците им за най-вече три месеца.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Варна (преди 17 секунди) Рейтинг: 70875 | Одобрение: 35760 не трябваше да го притискате да изхарчи запаса за обръчите си, но на. Когато една машина за крадене и репресии я караш да избавя човешки животи тя отново си остава машина за крадене  НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка До
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР