снимка БулфотоХората, които са болни, умират от две неща –

...
снимка БулфотоХората, които са болни, умират от две неща –
Коментари Харесай

Кардиолог: Хората, които са болни, умират от две неща – от COVID-19 и от страха

снимка Булфото

Хората, които са заболели, умират от две неща – от COVID-19 и от страха. Психиката и имунитета са свързани. Затова избягвайте тъжните тематики и неприятните вести. Това в ефира на Българска национална телевизия началникът на Клиниката по кардиология на Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи доц. Сотир Марчев, съобщи.

" Хората, които спят под 6 часа, по-често страдат от сърдечносъдови болести и са по-рискови за боледуване и с COVID-19 ", предизвестява той.

" Хората, които са заболели, умират от две неща – от COVID-19 и от страха. За да понижим страха, би трябвало да се обучим. Човек би трябвало да е наясно къде се намира и какво се случва с организма му. Това понижава страха. Първото нещо, което желая да им кажа на тези хора, е, че заболяването трае общоприетоо 2 седмици. Свиквайте “, съобщи доцент Марчев.

Той посъветва болните да не се плашат от температурата. " Ако е до 38 градуса, не я намаляваме, тъй като подтиква защитните сили на организма. Това, че хората са отпаднали, да не ги безпокои! Нека спят повече ", добави той.

По думите всички защитни сили на организма се синтезират на сън. " Тогава се построяват антителата. Затова е значимо да спим повече до момента в който боледуваме ", показа Марчев.

" Едни и същи неща предизвикват и нарушен имунитет, и повишение на кръвното налягане, а те са общоизвестни: обездвижването, наднорменото тегло, нездравословното хранене и недоспиването. Повишаването на кръвното е белег, че човек води погрешен метод на живот и би трябвало да го трансформират ", акцентира доцентът.

Той съветва хората да спортуват вкъщи най-малко по 35-40 минути и да се натоварват физически всеки ден, в случай че нямат опция да упражняват на открито.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР