Снимка БулфотоХоландец поиска да си купи имот в Кърджалийско, но

...
Снимка БулфотоХоландец поиска да си купи имот в Кърджалийско, но
Коментари Харесай

Холандец си купи имот в Родопите, но съдебен изпълнител започна да го заплашва заради чужди борчове

Снимка Булфото

Холандец изиска да си купи парцел в Кърджалийско, само че получи закани за „ ампутиране на главата “. Гражданинът на Кралство Нидерландия се видял в знамение по време на опит да си купи жилище в района, а въпросът стигна до прокуратурата и съда в Кърджали, съобщи Блиц.

Преди пет години чужденецът сключил прелиминарен контракт за покупка на неподвижен парцел. Той заплатил част от цената му, а 24 месеца по-късно заплатил окончателната сума на кърджалиец. Две години по-късно холандецът получил уведомление от частен правосъден реализатор, че същият парцел е разгласен за обществена обмен.

Той знаел, че има тежести, само че те трябвало да бъдат поети от предходния притежател. Чужденецът си изискал парите от родопчанина, само че вместо това получил закани за ликвидиране, пише 24rodopi.com.

Нашенецът декларирал на холандеца пред преводач, че в случай че чужденецът подаде тъжба, неговият наследник ще му отреже главата. В разнообразни интервали от време пък кучетата на холандеца в двора на парцела били отровени от незнайни лица, които хвърляли и камъни по къщата.

„ Преди да му скъсат трътката, ще му хвръкне главата. Ще му резне главата и ще влезе в пандиза “, декларирал пред преводача кърджалиецът, който обаче помолил последният да не превежда думите му, макар че това било сторено.

Именно записаният на видео диалог накара магистратите в Кърджали да потвърдят постановлението на прокуратурата, с което наказателното произвеждане за закани за ликвидиране е било прекъснато.

„ В съответния случай, макар изречените думи и изрази, които могат да бъдат възприети като закана с ликвидиране, те са декларирани пред трето лице, което категорично е отбелязало, че не желае те да стигнат до получатела “, бе посочено в претекстовете на съда.

Според магистратите изреченото е и „ съмнение за дейности от страна на трето лице “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР