снимка БулфотоХарчете, но пазете квитанциите, за да сте отговорни към

...
снимка БулфотоХарчете, но пазете квитанциите, за да сте отговорни към
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Харчете, но пазете квитанциите

снимка Булфото

Харчете, само че пазете квитанциите, с цел да сте виновни към своите жители, споделя шефът на МВФ Кристалина Георгиева, която преди година пое ръководството на Фонда.

" Никога не е имало такава рецесия - при която умишлено стопираме стопанската система, потребителите от това да използват, производителите от това да създават.  В тази невиждана обстановка незабавно трябваше да се намесим, с цел да преодолеем риска от всеобщи банкрути и всеобща безработица. Трябваше бързо да осигурим мощен финансов запас и това беше направено:

12 трилиона $ - финансови ограничения и най-малко 6 трилиона от централните банки - тези ограничения значат избавление на международната стопанска система, нещо като финансов избавителен пояс, изясни тя пред БНР.

В първите седмици на новите правила имах щастието да убедя 189-те страни членки да подсигуряват финансовата мощност на нашата институция и да осигурим 1 трилион $ на първата годишна среща. Това значи, че през днешния ден имаме потенциал да помогнем на тези, които имат потребност от финансова поддръжка, съобщи Георгиева.

Според нея в никакъв случай не е правено толкоз доста от МВФ за толкоз малко.

Осигурихме финансова поддръжка за 81 страни - от тях една огромна част нямат достъп до финансови пазари. Ако не е Фондът, това би значело покруса за милиони хора.

По думите й поддръжката би трябвало да е толкоз дълга, колкото би трябвало, с цел да излезе светът от здравната рецесия по съдбоносен метод. Докато вирусът върлува, до момента в който пандемията е с нас, няма по какъв начин да реализираме цялостно възобновяване на стопанската система и ние го виждаме. Данните демонстрират, че ситуацията е по-малко трагично, в сравнение с се опасявахме преди няколко месеца, само че по-малко трагично не значи, че сме добре, че сме минали от другата страна на рецесията, съобщи тя.

Затова Георгиева поучава държавните управления да поддържат своите жители и съгласно нея те могат да го вършат, тъй като сега лихвените проценти са ниски, т.е. има достъп до ликвидност, с помощта на решителните дейности, които бяха подхванати.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР