Снимка БулфотоХакери са откраднали личните данни на около 1,5 млн.

...
Снимка БулфотоХакери са откраднали личните данни на около 1,5 млн.
Коментари Харесай

Хакери направиха колосален удар! Откраднаха личните данни на 1,5 млн. души

Снимка Булфото

Хакери са откраднали персоналните данни на към 1,5 млн. души в Сингапур. Това е към една четвърт от цялото население. За закононарушението оповестиха локалните управляващи, представени от Си Ен Ен, представен от Блиц.

 
Хакерите са проникнали в базата данни на здравната работа в „ умишлена, целенасочена и добре планувана офанзива ”, както се показва в изказването на държавното управление.
 
Жертвите са посетили лечебни заведения в интервала сред 1 май 2015 и 4 юли 2018 година. Откраднатите данни включват имена и адреси, само че не и медицински данни. Открадната е информацията, че 160 000 души са получили избрани медикаменти.
 
„ Данните не са развалени, да вземем за пример изтрити или изменени. До други данни, като диагнози, резултати от проучвания или лекарски бележки, не е било достигнато. Не сме намерили доказателство за сходен пробив в други осведомителни системи на опазването на здравето ”, се споделя в известието.
 
„ Последователно и целеустремено ” са били атакувани данните на министър-председателя на Сингапур Лий Хсиен Лунг, в това число и тези за получени медикаменти. Той два пъти е успявал да се пребори с рака.
 
По всички персонални, че компютър, принадлежащ на „ Синг Хелт ” – една от двете огромни държавни здравни служби, е бил инфектиран с вирус, и през него хакерите са стигнали до базата данни. Ударът е изработен сред 27 юни и 4 юли.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР