Снимка БулфотоГрипна ваканция в Пловдив няма да бъде обявявана. Въпреки

...
Снимка БулфотоГрипна ваканция в Пловдив няма да бъде обявявана. Въпреки
Коментари Харесай

Без грипна ваканция за децата в Пловдив

Снимка Булфото

Грипна почивка в Пловдив няма да бъде обявявана. Въпреки че учениците непрекъснато упорстват, че класните стаи са празни, данните на РЗИ не демонстрират това. През миналата седмица единствено с два % се е нараснал броят на отсъстващи от учебните заведения под тепетата. В момента той е 13 % от нужни 30 % за оповестяването на грипна почивка, заяви trafficnews.bg.

Увеличение има и на болните, само че техният брой е надалеч от сериозния. Данните до 21-ви януари демонстрират, че 164 на 10 хиляди са болни от респираторни болести.

Поради висока заболеваемост единствено в една община в Пловдивско няма да се учи. От 22 до 24 януари вратите на четири школа - ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий - с. Стрелци, НУ „ Св. Св. Кирил и Методий “- с. Борец, СУ „ Христо Смирненски “- гр. Брезово, и ПГ „ Зл. Бояджиев “- гр. Брезово, няма да отворят порти.

Макар данните не са типични за зараза, то възпитаници от пловдивските учебни заведения още веднъж се свързаха с нас, с цел да алармират, че в клас са в пъти по-малко от нормално.

В СУ „ Константин Величков ” през днешния ден един от класовете са участвали едвам пет  деца от общо 28. Школниците описаха още, че ситуацията в прилежащите кабинети било съвсем същото-масово децата ги е нямало.

Във Facebook пространството не престават да валят апели за почивка. В анкета направена от TrafficNews.bg, 58% от читателите ни считат, че изрично би трябвало да се разгласи грипна почивка.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР