Снимка БулфотоГригор Димитров се впусна в квалификации на турнир за

...
Снимка БулфотоГригор Димитров се впусна в квалификации на турнир за
Коментари Харесай

Гришо победи италианец и се класира за основната схема в Женева

Снимка Булфото

Григор Димитров се впусна в квалификации на шампионат за първи път от шест години и половина и съумя да ги преодолее. След като в първия кръг на пресявките на шампионата в Женева се оправи с Андреа-Марк Хюслер от Швейцария, в този момент в последния им рунд отстрани и 100-ия в света италианец Томас Фабиано, съобщава  gong.bg

В оспорван мач първата ни ракета се оправи с съперника си след 7:5, 6:3 и откри място в главната скица. Така той записа за първи път този сезон две следващи на клей, както и първа такава поредност след Аустрелиън Оупън насам. А последният му надвит противник в Мелбърн беше точно Фабиано. 

В първия сет Димитров стартира с леки съмнения и това се отрази в петия гейм, когато загуби подаването си. По-късно се стигна до маратонски осми гейм, в който българинът пропусна цели шест благоприятни условия за рибрейк, само че при седмата такава въпреки всичко съумя да го стори и след разиграните феноменални 25 точки в този гейм, той отпътува за българина и резултатът стана 4:4. 

В последния вероятен гейм преди тайбрека Гришо стигна и до втори пробив, като той обаче не пристигна изключително елементарно. Нашият тенисист пропиля цели три сетбола, само че при четвъртия още веднъж беше на равнище и затвори сета при 7:5 в своя изгода. 

В тези моменти Димитров играеше най-хубавия си тенис в мача, като това си пролича и при започване на втория сет. В него той взе първите три гейма, давайки единствено точка на Фабиано в тях. И по този начин дръпна с 3:0, като всичко се развиваше в негова изгода до самия край. 

При 5:3 Гришо сервираше за мача и откакто беше дал единствено две точки на свое подаване през втората част, се очакваше да затвори всичко без проблеми. И отново Димитров позволи съмнение. Той даде цели две благоприятни условия на италианеца да върне пробива, само че въпреки всичко ги избави и осъществя първия си сетбол, с цел да се класира за главната скица след 6:3.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР