Снимка: БулфотоГоце Делчев посвети целия си живот на свободата на

...
Снимка: БулфотоГоце Делчев посвети целия си живот на свободата на
Коментари Харесай

Румен Радев: Приживе Гоце Делчев обединяваше и се бореше срещу разделението

Снимка: Булфото

Гоце Делчев посвети целия си живот на свободата на Македония и Одринско. На тази огромна концепция, че един път извоюван, тази независимост ще бъде притежание, както на българите, по този начин и на всички народности на тази земя. Изстрадали насилственото разделяне на своя народ, дейците на вътрешната македоно-одринска революционна организация прозряха от рано, че македонският въпрос буди освен светлия блян за национално обединяване на българите, само че и користните цели на великите сили и на близки и далечни съседи. Това разяснява президентът Румен Радев на гала по честването на 150 години от рождението на великия бунтовник Гоце Делчев.

" Даме Груев си спомня думите на Гоце Делчев, че ние българите от Македония и Одринско " не би трябвало да изпущаме изпредвид, че и други страни и народности имат своя огромен интерес в позволение на този въпрос ", че една интервенция на България ще провокира до намесата на други страни и ще докара до разпокъсването на Македония "

" Гоце Делчев нееднократно е казвал, че би трябвало да се борим за свободата на Македония и Одринско с общи старания и жертви, с цел да не допуснем още едно делене. Гоце Делчев остава надълбоко уверен в концепциите на хуманизма, в обществената правдивост, солидарността и братството сред хората. В отхвърлянето на всякаква робия и обществено подтисничество ", добави Радев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР