Снимка БулфотоГотови са новите текстове на Закона за вероизповеданията –

...
Снимка БулфотоГотови са новите текстове на Закона за вероизповеданията –
Коментари Харесай

До 10 години разсрочват дълговете на мюфтийството

Снимка Булфото

Готови са новите текстове на Закона за вероизповеданията – няма да има опрощаване на задължения, а отлагане до 10 години, от което ще могат да се възползват всички вероизповедания. Така всички производства за изискуеми суми ще бъдат спрени и мюсюлманското изповедание ще може да си получава дотацията от страната. Това разгласи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов директно преди да внесе в деловодството законопроекта за второ четене с новите ремонти. Според Цветанов новите текстове дават благоприятни условия за договаряне и осъществяване на уговорките с финансовите органи до 10 години, само че разсрочването може да е и в по-кратък период – до 2 – 3 години, заяви actualno.com.

Такава процедура има в детайли написана в Данъчно осигурителния процесуален кодекс, само че тя се отнася за икономически субекти и няма по какъв начин да се приложи за изповедание. Затова сходен текст ще влезе в Закона за вероизповеданията, изясни Менда Стоянова. Тя посочи, че ще бъдат закрепени всички съществени условия - за периода на отлагане ще тече рента, ще се изисква авансово поръчителство в размера на главницата и лихвата до крайния период на отлагане. Национална агенция за приходите ще бъде оторизирана да издаде акта и да следи метода на осъществяване напогасяването. Така ще бъде въведена равнопоставеност за такива юрисдикции като вероизповеданията, които не биха могли да се възползват от текстовете на Данъчно-осигурителен процесуален кодекс и ще имат равнопоставеност със стопанските обекти във връзка с отлагане на отговорности, добави Стоянова.

„ Държавната дотация е за осигуровки и заплати и тези пари не трябва да бъдат намалявани или пренасочвани за погасяване на отговорности, само че това пък би оставило запас от личните доходи на мюсюлманското изповедание, което то ще насочи към погасяване на тези отговорности “, разясни още Стоянова.

" Ще дадем опция страната, когато превежда съответната дотация имамите в България да получават съответните заплати, които към сегашния миг те не могат да получат, до момента в който Българската православна черква си получава дотацията. Смятаме, че по този метод ще спрем и възможното генериране на напрежение, в случай че някой би могъл да се възползва от сходни обстановки ", добави Цветанов.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР