Снимка: БулфотоГореща и най-актуална информация дават от Агенция Пътна инфракструктура

...
Снимка: БулфотоГореща и най-актуална информация дават от Агенция Пътна инфракструктура
Коментари Харесай

АПИ с гореща информация за заснежените пътища! Ето къде са най-критичните точки

Снимка: Булфото

Гореща и най-актуална информация дават от Агенция " Пътна инфракструктура " за положението на пътищата в страната след изобилните снеговалежи. Ограничения за тежкотоварни коли има на проходите " Петрохан ", " Рожен ", " Предела " и " Троян-Кърнаре ".

По думите на специалистите друти проблематични региони няма, на всички места пътищата са обработени и шофирането може да става умерено, само че единствено със зимни гуми, написа ПИК. 

" Призоваваме водачите да бъдат деликатни и да алармират навреме при проблеми или в случай че видят водачи с неуместно съоръжение, които заплашват сигурността на пътя. Всички машини са заредени със сол и непрекъснато обработват пътищата ", обясниха още специалистите. 

Петрохан не може да бъде култивиран с химия заради особеностите му и височинността му, уточни специалист от АПИ. Настилката на Петрохан е с много пропадания и е проблем за придвижване на тежки машини, които обработват. През 2018 година следва реновирането на софийската част, добави той. 

Критичните точки за прекосяването на Стара планина са Петрохан на 1220 метра надморска височина, Троян Кърнаре, Шипка също на 1220 метра, разгласи специалист от АПИ. Опасно ще стане, когато спре снегът и паднат внезапно температурите. Тогава би трябвало да се внимава и да се кара със съобразена с пътната конюнктура скорост, добави той. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР